Ojulig jul

Nu är det kväll, denna tisdag den 22 december 2020. När du skulle ha fyllt 85 år om du inte dött för en dryg vecka sedan. Det är som det är med det, och med resten. Corona muterar, sprids, liksom paniken och hoppet om att vaccin av någon sort ska frälsa oss. Eller åtminstone några av oss.

Själv funderar jag på att dra fram spisen och städa därunder och bakom. Det var länge sedan. Men inte förrän i morgon. Om.

Har pratat med sönerna och syrrorna. Och ätit inlagd sill och kokt potatis med gräddfil och lök till middag. Hade tänkt tunnpannkakor med mjölk som snart är oduglig, men det får nog också bli i morgon. Så särdeles julmatig är inte min matsedel denna konstiga jul. Det är nog första gången i eget hushåll som jag inte gör någon julskinka. Eller Jansson. Eller revbensspjäll.

Musfällan under diskbänken har smällt en gång, men noll mus. Jag har laddat igen. Musen lär komma tillbaka.

Fortfarande regndroppar på köksfönstret. Och svart därute. Men inte här i köket, lampor och ljus brinner. Vedspisen också, men det syns just inte, bara känns.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s