Nyårsafton

Nyårsafton 31 december 2020 – jag har just sett himlen bortanför skogen brinna i solnedgången. Framför skogen låg en tät dimma. Både sol och dimma har nu försvunnit, och allt är grått igen, men ändå lite ljusare en stund till. Klockan är strax tre på eftermiddagen.

Ved är intagen, sopor slängda. Telefonen är tyst, men i förmiddags ringde min kusin och ville ha adressen till begravningsbyrån för att skicka en hälsning till Jan. Det fick hon.

Så har jag äntligen hittat en beställd Bokbörsen-bok och kan skicka den och ytterligare två nästa gång jag kommer till Ica och postinlämningen. Med munskydd på.

Det är ovant och konstigt det här, att vara alldeles ensam (frånsett förstås barn, barnbarn och släkt på distans). Innan Ulf dog fanns han ändå med mig ofta, även om vi officiellt (inför hans släkt) hade separerat. När han dog för fyra år sedan behövde Jan mig, och jag var tillgänglig. Nu är jag ensam. Tur att jag någonstans begriper att jag behöver mig. Ingen tvåsamhet längre. ensamet…

Har pratat med sönerna och syrrorna, har messat till vår sondotter som skickat hälsning via FB. Nu är allt lugnt, nyårsaftonen går vidare och jag kommer definitivt att sova vid tolvslaget.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s