Trettondag

Trettondagen, 6 januari 2021 – grått. Vaknade klockan tre, och det kändes som om jag somnat om vid åtta, för att så vakna igen halv nio… Drömmer som jag inte gjort på länge, utan att just minnas mera än att det är mycket som händer.

Jag försöker memorera det jag vill säga på begravningen. Min hjärna är så trög, det går inget vidare. Det får bli som det blir.

Klockan är kvart över två, jag har redigerat kundmanus någon timme. Och plockat ihop kläder och annat som ska med i morgon. Skriver listor.

Har pratat med yngste sonen. Han berättade att Hilma, 3 år tror jag, som bor i lägenheten under Jans, har lagt en fin teckning i brevlådan på Vintergatan. Till mig. En syrra ringer.

Nu har jag ätit middag, sallad, murkelpaté, rödlökscumberland och potatis, ett halvt glas rödvin till. Spisen och ljusen brinner. Jag har mest lust att gå till sängs, men då vaknar jag väl klockan tio och kan inte somna om… Alltså sitter jag här. Försöker sysselsätta mig med DNs supersvåra sudoku, det går alldeles utmärkt tills jag inser att jag har två nior på samma rad.

Så nu lägger jag ner skrivande med mera för idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s