Dagen efter

Det är kväll, den 8 januari 2021. Vi, jag och söner, svärdotter och barnbarn, har idag begravt Jan. Och det var en fin begravning, med vacker enkel kista, med ljus och blommor – men inte mängder av blomster som bara skulle brännas upp efteråt.

Vi var sju personer i kapellet, plus två från begravningsbyrån. Och min röst höll, också när tårarna droppade. Erik delade med sig av minnesbilder, vi lyssnade till musiken och tog slutligen ett sista farväl. Blommorna fick följa med till Mats grav när vi var klara i kapellet.

Och vi for hem till Vintergatan och åt piroger och sallad som Lotta fixat. En stund att knyta ihop dagen, utan tröstande kramar.

Jag diskade och plockade undan när alla åkt eller gått (Anders och Sofia) hem till sitt. Väl hemma på Addarsnäs insåg jag att jag glömt routerna i Sundbyberg. Har visserligen en ny router här, men det behövs en router för att få igång den nya. Moment 22. Åkte därför tillbaka till Sumpan idag lördag, och när jag kom fram hade jag glömt väskan med nycklar etc därhemma. Som tur var kunde Anders komma och låsa upp. När jag väl tagit routern, och tömt kyl och frys åkte jag hem. Än har jag inte förstått om jag glömt något… Långvarig stress tar ut sin rätt.

Nog för idag, ville bara berätta att begravningen blev fin. Gravsättning av Jan så småningom i den grav som är Mats på kyrkogården vid Lötsjön.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dagen efter

 1. Lollo skriver:

  Som du märkt har jag inte kommenterat under den här resan som du förmedlat, Margareta. Det är svårt med ord i sådana här samman hang.
  Men jag har noterat och skänkt dig många tankar.
  Det låter som ni haft en fin begravning, med ett kärleksfullt farväl ❤
  Hoppas att den stress du levt under kan falla undan nu. Att du kan komma lite till ro i vetskapen att Jan har det bra där han är. Nu måste du ta hand om dig själv.
  Varma kramar ❤
  Lollo

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s