Det mörknar

Måndag 11 januari 2021 – säkrar mitt FB-konto efter mejl från hackad (troligen) vän. Läser en Lee Child-thriller, hämtar in ved, fyller på fågelfrön. Diskar det lilla som behöver diskas. River parmesan till dagens middag, pasta med resten av lammfilén och champinjonerna. Plockar döda blad på julstjärnorna. Eldar. Sätter nya ljus i stakarna på köksbordet, åtta stycken.

Inget som brådskar. Borde väl förbereda lite bokföring och deklaration, men det kan vänta. Kundmanuset ska jag ägna mig åt i morgon. Idag vill jag bara vara. Öronen får vila från hörapparaterna. Och solen som nästan bländade mig för en stund sedan, har nu gömt sig igen. Bara någon grad kallt, ingen snö just nu.

Spisen ryker in idag, satte fart på brandvarnaren i hallen. Är veden blöt av den senaste tidens väder? Vedboden är öppen, lite åt ena sidan och helt öppen på den andra. Nu har jag vädrat så gott det går. Och ätit en mycket tidig middag, det är som om jag blir hungrig fortare av gröten jag äter på morgonen. Tror inte jag kommer att elda mera idag (om det inte blir svinkallt).

Har läst ut Jack Reacher, och plockat fram Beach Music ur hyllorna. Löser supersvåra sudoku, i DN och Svenskan. Det mörknar.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s