Skrivpaus?

Tisdag 2 februari 2021 – det snöar kraftigt och är ungefär tre grader kallt. Stannar inomhus idag. Klockan är kvart över nio, det är dags för fika. Frukosten intogs redan vid sjutiden, havregrynsgröt…

För ögonblicket (kvart över elva) snöar det inte.

Syrrans pussel ligger nu utspritt över nästan hela köksbordet. Som tur är bordet stort. Har inte kommit längre än till att sortera bitarna i något så när likartade bitar… Och inser att jag inte kan stå böjd över bordet, ryggen vill inte det. Har två stolar som står så att jag kan växla sittplats, kanske kan jag pussla sittande.

Borde åka till Jans lägenhet och hämta det sista lasset böcker, en flyttkartong med Atlantis klassiker till exempel. Plus ett antal ”soffbordsböcker”. Men inte idag, jag vilar benen – det högra är fortfarande ömt runt knäet som jag slog i när jag missade ett trappsteg för en vecka sedan i Sundbyberg. Och vaden och foten är ett enda stort blåmärke, en fortsättning från mitt knä? Vet inte att jag slagit i smalbenet… Det gör inte ont, och det är bara en liten svullnad.

Som så många andra börjar jag tröttna rejält på den här isolerade tillvaron. Alltför lite som stimulerar och gläder mig. Ena syrran föreslog att jag skulle se på ”Den unge Morse” på SVTplay, eftersom jag just med nöje läst en bok med Morse den äldre som huvudperson. Men, nej – den yngre versionen tilltalade mig inte, den filmen får vara. Däremot har jag med förvånat nöje sett alla avsnitt av Scott&Bailey, också poliser. Trodde jag inte längre gillade sådant… Tack Helen för tips om den serien.

Jag har så tråkigt att jag på allvar funderar på att gå och lägga mig igen, och försöka somna. När klockan är halv tolv mitt på dagen. Jag gör det inte, men att tanken dyker upp är lite skrämmande. DNs supersvåra sudoku har jag löst, Svenskans är inte åtkomligt längre om man inte ”prenumererar gratis”, en trist nyordning. Jag har gjort rent spisfläktens filter, skrubbat sot från undersidan av den stora tunga plattan på vedspisen. Tagit fram ris och ”något” till middag ur frysen. Vad visar sig så småningom. Bäddat, stoppat en såld Bokbörsen-bok i en påse. Sopat trappen och skruvat fast borsten i skaftet, hjälpligt. Ny borste behöver införskaffas.

Det snöar hela tiden nu på eftermiddagen. Killarna på gården kör plogen flera vändor. Att jag sopade trappen tidigare märks inte nu. Hoppas det har snöat färdigt till torsdag morgon, då jag ska åka in till Norrtälje för röntgen…

Idag är det onsdag och jag ska ringa sjukhuset för att försöka få en ”sjuktransport” – vill helst inte köra själv i det väglag som råder nu. Här kom nära två decimeter snö igår om jag ska döma efter snöhöjden på altanplanket.

Någon sjuktransport gick inte att ordna, för att få det måste jag hämta ett kort på sjukhuset… Moment 22. Får köra själv därmed, och ta god tid på mig. Och hämta ett sjukresekort. Det blir inget födelsedagsfirande idag, eftersom jag ska röntga gallan och levern i morgon… Blodproverna var ”helt normala” så jag hoppas att röntgen inte visar något otrevligt.

Det snöar hela dagen. Det syns inte nu att jag borstade rent bilen i morse. Fåglarna har ätit upp fröna, men får vänta till i morgon på nya.

Hittade en lagom portion Janssons frestelse i frysen – det blir bra till middag.

Helen undrade om jag har ”skrivpaus” – och så är det nog. Har inget att skriva om, nu. Behöver kanske inte skriva, heller. Det visar sig. Tacksam för alla vänner som gratulerat på Facebook.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Skrivpaus?

 1. bergalott skriver:

  Klart att du har skrivpaus. Påsen är tom och behöver fyllas på vartefter. En bit i taget kära Margareta ❤

  Gillad av 1 person

 2. Karin skriver:

  ”… alla vänner som grattat på FB”, läser jag och säger förstås också grattis, utan att vara riktigt säker på vad. * kollar * Just det, ja! Grattis på födelsedagen! Hittade svaret i din blogg ”Om några veckor fyller jag 79 år”.

  Ingen idé att försöka kolla på Fejan, för FB och jag kommer inte så bra överens. Om jag kommenterar eller – ännu värre – gör ett inlägg tycker FB att nu får det räcka ett tag. Så sedan blir det bara en blank sida. Eller också kan jag läsa ett par inlägg innan det kommer upp ett felmeddelande. Ibland stängs bara aviseringarna av. Inget stort problem, och egentligen trivs jag med en gles tillvaro på FB. Troligen är det någon inställning jag borde fixa, men det lär dröja.

  Då är bloggen mer samarbetsvillig. Finns där när man har lust att skriva, skapar inga dåliga samveten när man hellre pausar ett tag. Alltid redo för nya tag. Eller nya uppehåll.

  Gillad av 1 person

  • beskrivarblogg skriver:

   Av olika anledningar blir jag trött på FB, men hänger ändå kvar – många av vänenrna har blivit vänner på riktigt, trots att vi kanske aldrig träffats… Men, bloggen får finnas även för min del – för nya tag eller nya uppehåll. Kram på dig

   Gilla

 3. Angeli skriver:

  Grattis på din dag Margareta! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s