Det här var igår

För övrigt så pusslar jag. The Throning ceremony of Siclim III, attributed to painter Konstantin Kapvadagli. 500 bitar. Gud eller Allah vet när, jag gör det inte.  Igår kväll fick jag säga åt mig att gå och lägga mig, klockan elva. Klart beroendeframkallande, dock ej så skadligt som mycket annat…

Pusslar när jag inte isar av bilen och åker till Sundbyberg, och tillbaka med böcker och min sköna fåtölj. Det finns flera böcker, fem flyttlådor – som jag hoppas äldste sonen eller hans söner kan forsla hem till mig. En fin Oscar Jacobson-kostym i ren ull är jag tveksam till att bara ge bort, kanske går den att sälja. Övriga kläder som är hela och rena går till ”Frälsis”, samlingsnamn för de som tar emot kläder.

Är nu hemma igen, med böcker att bestämma om de ska in på Bokbörsen eller hamna i allt flera loppislådor.

Tjugo grader kallt här i morse, tjugofem närmare Rimbo efter vägen till Sundbyberg. Snö. Lite men ändå. Vill inte ha mera. Har hunnit med att läsa några sidor korr för Mikael Karlssons bok, andra tryckningen. Boken beskriver hur ett annorlunda skogsbruk än dagens kan hjälpa klimatet och skogarna, och på sikt även bli lönsamt för skogsägarna. Även om det behövs nytänkande hos beslutsfattare i sammanhangen. Boken heter Konsten att hugga träd och ha skogen kvar. Den har gett mig inblick i skogsbruk som jag inte hade tidigare, är definitivt ingen skogsägare – men många, staten och svenska kyrkan bland andra – är det. Hoppas boken bidrar till ett annat tänkande än det kortsiktiga.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det här var igår

  1. Barbro skriver:

    Förresten tror jag läste om den där boken om skogsavverkning häromdan. Ska det bli ett tv-program om den, eller. Måste kolla tidningen igen.

    Skickat från min iPad

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s