Trodde jag var glömsk…

15 februari 2021 – Jag åker till Sundbyberg för att lite längre fram på dagen träffa en vän i Stockholm. När jag väl är där och ska låsa upp dörren till Jans lägenhet hittar jag ingen nyckel. Hur jag än vänder upp och ner på väska, ryggsäck och gräver i alla fickor – ingen nyckel. Så jag lassar in det jag tänkt förvara i lägenheten i bilen igen, och tar T-banan in till stan. Alldeles för tidigt, men det visar sig fungera eftersom vännens ärende gick snabbare än hon trott. Vi fikar och pratar på Hötorgshallen med tillbörligt avstånd, en fin stund. Jag inser att jag saknar samtal dessa dagar. Sedan länge.

Nåväl, åker tunnelbana tillbaka till Sundbyberg och ska just ta bilen och fara tillbaka till Norrtälje – för att åka hit igen i morgon och tandläkarbesök – när min hand åker ner i jackfickan. Där är nyckeln. Och där har den förstås legat trots att jag inte hittade den tidigare. Hur det gått till vet jag inte, lika lite som jag förstod hur jag kunde ha glömt att ta med nycklar till lägenheten.

Nu är jag kvar här, i morgon blir det tandläkarbesök efter lunch, och dessförinnan ska jag åter fylla bilen med diverse. Kanske får jag med mig den stora mattan, den är halvvägs inne i en sopsäck. Annars får jag bära ner flera tavlor, och vinylskivor. Jag är nöjd med dagen som den vecklade ut sig. Har lagt ut en annons om soffan och spegeln på Facebook, noll intresse so far.  Kanske går bättre om jag inte vill ha betalt. Vi får se, i morgon. Pizzamiddag är äten, jag ligger och läser dålig bok i den utannonserade soffan. En Sidney Sheldon, den enda bok som nu finns här.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s