Tre dagar i ett inlägg

18 februari 2021 – tillbaka i Sundbyberg, tvättstugan i kväll, tandläkeri i morgon. Bilen parkerad ett par kvarter från lägenheten, dock inte på städdag. Det kostar 900 kronor…

Har just fått besked att jag har antikroppar, testade igår. Bra, även om det just inte förändrar någonting. Avstånd och munskydd gäller även i fortsättningen. Tror att det ligger mycket i det en läkare sade häromdagen – om vi som har antikroppar börjar knalla omkring som före corona, så lockar vi andra att följa vårt exempel. Och då sprids smittan.

Letade ”överallt” efter plånboken, när jag insåg att den inte låg i min jackficka. Den låg inte heller bland det som ska tvättas i kväll, inte på sängen eller köksbordet. Jag gick slutligen till bilen. Inte där heller. Men där låg den ena tygkassen kvar – med plånboken. Lättad. Skönt att ha ett körkort i morgon till exempel, och kort så att jag kan (del)betala tandläkaren och tandhygienisten.

Det här med att tappa bort eller tro mig ha tappat bort plånboken är ett typiskt stressbeteende hos mig. Jag kan inte direkt komma på något akut som stressar mig (skulle vara plågsamt tandläkarjobb då) – men kanske hänger gammal stress kvar i mig.

Nu har jag tid att skriva, men ingen lust att skriva. Lägger mig i stället i den osålda soffan och läser.

Har smygstartat i tvättstugan. Den stora maskinen var ledig, så där tvättas nu två mindre trasmattor.

Sonen ringde just, han har bokat städning av lägenheten. Jätteskönt, men jag ska nog dra fram spisen i alla fall. Och ta det sista överskåpet i morgon efter tandläkaren.

Kvart över nio på kvällen är tvätten klar. Två trasmattor hänger fortfarande på tork, dem får jag hämta i morgon bitti. Nöjd med dagens värv. Stänger ner nu för en stunds läsning, kanske i sängen.

Fredag 19 februari 2021 – har nu packat bilen med de sista tavlorna, och alla rena trasmattor däremellan. Strax färd via T-bana in till Stockholm. Det luktar såpa i hela lägenheten efter att jag skurat badrumsgolvet, halkremsorna är svåra att få rena. Förmodligen åker de och golvet ut när någon annan flyttar in.

Lördag 20 februari 2021 – jag överlevde tandläkarbesöket igår. Och ingen rotfyllning behövdes, lagning och fluorlack ska förhoppningsvis mota karies. På måndag är det dags för reklamationsarbete på den brygga som gick sönder strax efter att jag fått den på plats. Det blir inte kul, men ska inte kosta mig något.

Fåglarna är glada, de har just fått påfyllning av frön. Snön krymper sakta. 3-4 grader varmt, ingen vind.

Igår fylldes bilen med de sista tavlorna och lite annat diverse som jag kunde hantera från lägenheten i Sundbyberg. Det jag kallar ”Jans rum” här hemma hos mig är numera belamrat med just diverse. Min tilltro till loppisförsäljning i vår och sommar är stor…

Tror jag ska laga paella idag. Har kyckling, räkor, musslor, lök och vitlök, paprika (både vanlig gul och röd spetspaprika), champinjoner. Och ris förstås.

Har just haft ett långt och trevligt samtal med en vän i Enköping. Vi har (nog) någon sorts gemensamt leverne i Sundbyberg, med barn i ungefär samma åldrar, men kan inte komma på riktigt hur och var. Spelar ingen roll, nu har vi hittat varandra på Facebook, och det är fint att få nygamla vänner idag. Vi är i ungefär samma ålder, har skärgård och båtliv gemensamt om än inte samtidigt. Tack Berit för att du ringer, när nu inte jag gör det… Jag är inte, och kommer med all säkerhet aldrig att bli, någon telefonmänniska. Skriver hellre än pratar. Och behöver vänner som ändå ringer upp mig, ni är några som vet vilka ni är.

Paellan är klar, står till sig lite före middagen, verkar bli bra. Räkorna hamnar där precis före servering. Hoppas jag kan äta, min galla har småretats med mig idag. Gäller att övertyga kirurgen på Norrtälje sjukhus på torsdag, jag vill bli av med de här besvären. Vill kunna äta något annat än havregrynsgröt (som jag aldrig gillat) till frukost, kunna få i mig ett ägg, eller ett par smörgåsar utan att behöva få ont.

Regndroppar på köksfönstret. 4 grader varmt, därmed 17 grader inomhus. Spisen vill inte med mig idag.

Har lovat mig själv att inte ta emot flera böcker för annonsering på Bokbörsen. Lade in de sista idag, Lo-Johanssons memoarer i fyra band. Jag har sålt många av de böcker Jan/vi hade i Sundbyberg sedan nyår. Är glad och tacksam för det, men har ändå väldigt många böcker här i huset. Flera ryms inte, behöver komma på loppis även för att bli av med böcker. 1 krona styck borde kunna fungera, bättre än att elda upp dem (det här är böcker som inte är inlagda på Bokbörsen).

Vem behöver en perculator att koka sitt kaffe i? Eller ett skinkbestick – gaffel och kniv – med handtag av renhorn? Etcetera. Jag har väldigt svårt att bara kasta bort fullt fungerande pinaler. Den yngre generationen (aka äldste sonen framför allt) har lättare för sådant. Nu åker soffan och spegeln från Vintergatan iväg till sopstationen. Kanske tar yngste sonen hand om dynorna från soffan, att ha på sin inglasade balkong och ligga på.

Nu tar jag ”ledigt” över helgen. ”Gut shabbes” tror jag Sam C brukar säga, jag försöker med detsamma.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s