Pussel med mera

22 februari 2021 – ”en bra dag för redigering” skrev en etablerad författare just på Facebook. Det är det kanske om det nu är så att man har något att redigera, eget eller annans.

Det är både ljust och grått därutanför fönstren, samtidigt. Har bara varit ut med sop- och kompostpåse. Ingen mat till musen. I mejl till syrran anklagade jag musen för att ha förskingrat en pusselbit. Det hade den inte, biten låg precis under mattkanten när jag väl kom på att se efter. Nu är mitt köksbord mitt igen, pusslet ligger i sin ask och väntar på att komma till den andra syrran. När nu någon av oss kan ta oss hit eller dit.

En sjuk tandläkare och därmed uppskov, gav mig lite matlagningsenergi. Jordärtskockorna (tar bort ett s eftersom datorn talar om att det var fel) med mera puttrar stillsamt på spisen. Fåglarna har fått mat. En morot ligger på backen och väntar på att haren kanske ska komma tillbaka och hitta den.

Blir uppringd av hemtjänsten i Sundbyberg, ”du hade ringt”. Det hade jag inte, vet inte hur det kunde se ut som om jag gjort det. Finns inte i min logg, men tydligen i deras. Jag börjar tröttna på min telefon, den beter sig. Parkerar mitt i pågående samtal, ringer upp en av sonsönerna, som ringer tillbaka och undrar om allt är bra. I och för sig trevligt att få prata lite med honom, men inte avsikten. Jag talade just då med ena syrran. Ibland fungerar allt som det ska, ibland gör det inte det. Jag försöker kolla alla inställningar, och kan inte se vad som är galet.

Smakar av min soppa, den blir bra. Kommer antagligen att använda stompen och därmed få lite grövre struktur.

En grådag, som utöver matlagning inte får mig att överanstränga mig. Energin är låg. Och pusslet är klart. Vill inte varken tvätta eller städa, eller plocka bland att rässje som samlats i det andra sovrummet. Är ”rässje” ett ord som finns? Det finns hos mig, sedan barndomen. Om det är ett dialektalt ord, så är det nog så att jag gillar många av dem. Kanske använder jag dem fel ibland. Men inte här och nu.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pussel med mera

  1. Busig telefon, fint pussel. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s