Onsdag, torsdag, fredag

Onsdag 24 februari 2021 – meteorologisk vår i Skåne. Här har det mesta av snön försvunnit, det är fem grader varmt och disigt.Törs inte kalla det vår. Fågelmaten slut igen, de äter snabbt upp en liter solrosfrön. Själv äter jag två korintkakor till kaffet som det nu är dags för.

Dammsugit kök och sovrum, packat ett par Bokbörsen-böcker. Kaffet kallnade, men kakorna åt jag. Utan problem dessutom, vilket förundrade syrran när jag berättade. Smör och socker, det borde inte gå vägen. Min galla är lika oförutsägbar som corona. I morgon träffar jag kirurgen i Norrtälje för att diskutera eventuell operation.

Har trots tidigare intentioner eldat i spisen. En vän och bloggläsare i Finland tipsade mig om att använda hårtorken och blåsa varmluft in i sotluckan i fem minuter. Och en stund till när elden väl tagit sig. Det verkar fungera. Nu brinner veden, ingen rök inomhus. Tack ”midsommarros”.

Försöker få över bilder från telefonen till datorn genom att dela och skicka mejl till mig själv. Verkar ta väldigt lång tid, efter en kvart har inget hänt. Tänkte göra en annons på Tradera om två kaffekoppar och fem fat, Gustavsbergs Emma grön. Såg att någon säljer två koppar utan fat… Men det får vänta.

Fotograferar också sex hemvävda tallriksunderlägg i linne, med rutor i ljusbrunt/beige/grönt, 34×45 cm. Sex är randiga i samma färger och storlek. Vävda av undertecknad för länge sedan, aldrig använda, aldrig ordentligt fållade, enbart zigzag-ade (eller hur det nu kan stavas). Också för Tradera, de behöver inte ligga i ett skåp här. Om inte auktion fungerar, så åker de med på loppis. Nu har en bild kommit till datorn, den sista jag tog… Resten kommer inte.

Nej, resten kommer inte, men koppar och fat ligger nu på Tradera. Vad som är fel vet jag som vanligt inte. Oviktigt, och irriterande.

Torsdag 25 februari 2021 – alla bilderna kom under natten. I mängd, eftersom jag försökte skicka dem flera gånger…

Besöket på Norrtälje sjukhus var bra – det blir gastroskopi först och operation därefter. En vacker och trevlig ung läkare med glada mörka ögon ovanför munskyddet, som tyckte att jag ”såg pigg ut för min ålder”. Nu får jag bara vänta på kallelse.

I morgon åker jag till Sundbyberg bland annat för att handla åt yngste sonen som är hemma dunderförkyld – hoppas det ”bara” är en rejäl förkylning! Kanske hinner jag tvätta lakan också. Och dra fram spisen i köket i lägenheten, så att städerskan som kommer nästa vecka inte behöver se eländet (som jag förmodar döljer sig där bakom, det brukar vara eländigt).

Det blev fredag väldigt fort. Handlade åt sonen, och lämnade det utanför hans port, han väntade innanför. Har tvättat för sista gången i tvättstugan här, har gjort rent ugnen för sista gången här – men inte så mycket mera. Parkeringsplats utanför porten, bra när resterna av det här hemmet (det som inte ska slängas) ändå ska någonstans. Äldste sonen har släp, han får ta stora saker. Känns konstigt att inte ha detta som en replipunkt längre. Städerskan kommer förhoppningsvis nästa vecka, sedan får vi se när det blir visning etcetera.

Nu är jag trött och ganska nöjd med dagen idag. Tänker ta en liten eftermiddagslur, och därefter försöka hitta något läsbart på nätet. Glömde min bok hemma…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag, torsdag, fredag

  1. midsommarros skriver:

    Fint att hårtorkstipset fungerade 😊 lönar sig att använda åtminstone då spisen varit oanvänd ett tag och/eller då det är lågtryck. En varmluftsblåsare är avsevärt mycket effektivare, sådan kan man köpa i en järnhandel, kostar ej skjortan (påminner till formen en hårtork) och så slipper man vistas i en rökpörte 😉 Men även hårtork fungerar ju som du märkt 👍

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Ja, det får nog bli en varmluftsblåsare. Gillar ditt ord ”rökpörte”. God helg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s