Måndag 1 mars 2021

Måndag, åker till sopstationen med en ranglig gammal pinnstol, skidor och stavar, en stor aluminiumgryta. Och lämnar Jans kläder och skor till Human Bridge, och böcker på posten. När jag kommer hem har jag en ny beställning på Bokbörsen, fyra böcker av Rabelais i Atlantis klassikerserie. Har själv aldrig läst Rabelais, men han tycks vara populär. Har sålt sju böcker av honom de senaste veckorna. Nu har jag inga fler.

Satt ute på altanen en stund, men tyckte att det var lite för mycket moln i vägen för solen. Gick in. Nu är det inga moln i vägen för solen. Jag stannar ändå inne.

Har tömt vedspisen på de stenar jag en gång fick för mig skulle hålla värme, i ugnen. Under ugnen hittade jag en bortglömd munkpanna i gjutjärn. Den åker med i loppislådorna. I morgon ska jag kliva upp på spisen och göra rent väggen runt om – i vitt mexitegel, så väldigt fel nära en vedspis som dessutom i vinter rykt in lite för mycket. Nåja, det är morgondagens projekt.

Jag pratar med yngste sonen och förundras som ofta över hans klokhet. Älskar hans förmåga att uttrycka det han känner och tänker.

Jag försökte hänga upp lampan i sovrummet, den jag har med mig från Jans lägenhet, en dansk plafond. Klarade inte av det, kan inte stå i en gungande säng och försöka få upp en tung lampa i taket. Får vänta tills äldste sonen kommer hit. Sängen är också för tung att flytta på… Ibland är det bra att erkänna sina begränsningar. Inga fall i hemmet, inga brutna ben därmed.

Tisdagsmorgonen ger mig lysande sol och några plusgrader. Tre snödroppar i min vanvårdade rabatt, de har överlevt de nära tio år som gått sedan jag petade ner dem i jorden. Nu ska jag klättra upp på spisen och skura väggen. Därefter blir det nog några timmar på altanen, bokleveransen får vänta till i morgon. Ingen frost i natt, det ÄR vår.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s