Snöstorm

11 mars 2021 – ”fortsätt skriva”, budskap från vänner på FB efter mitt senaste blogginlägg.

Och WordPress tycker att jag ska göra en pod. Den marknaden känns överexploaterad just nu, och jag saknar både verktyg och förmåga. Jag har ingen stor erfarenhet av att lyssna till poddar, men många är alltför långa och alltför pratiga för mig. Tur att tycke och smak är olika.

Har i alla fall lyckats bestämma mig för att det blir crèpes av pannkakorna till kvällen, med lätt stuvade heta räkor, nyss framtagna ur frysen. Icas stora lösfrysta slår nästan de färska. Ska riva ”parmesan” till.

Toalettrummet är nu städat, tandpetare samlade i en ostronkagge modell mindre, ett par tavlor uppspikade. Väggarna i huset är hårda och svårspikade, men det gick till slut. En tavelkroksspik försvann i hanteringen och har inte återfunnits, trots golvtorkning…

Skorengöring inspirerad av Henrik på Facebook. Inser att jag har flera par skor än jag behöver. Blir trött i armarna bara av att göra rent dem och först smörja in med ”mink oil”. Nu får de stå och dra i sig smörjan, och därefter putsas. Mitt enda par högklackade behöver klackas om, även om jag aldrig kommer att använda dem mera, favoritskorna från Ecco med kardborreknäppning börjar spricka i ena skons gummisula, de är snart slut.

Mina boots har sådant där matt svart skinn, har smort in dem också, men är tveksam till fortsättningen.

Nu är skorna fina, och jag nöjd. Har också paketerat tre Hemingway-böcker till en Bokbörsen-beställare, och meddelat att jag inte tänker mig ut i stormen idag, kanske inte i morgon heller…

Rensat räkor till mina pannkakor. Rivit osten, fyllt pannkakorna. Allt färdigt för ugnen, sex crèpes, jag äter kanske två om jag anstränger mig lite. Det innebär ytterligare två middagar, som åker in i frysen. För i morgon ska jag äta åtminstone en del av grytan från igår.

Just nu blåser det ordenligt, och snöar. Det är drygt en grad varmt fortfarande. Och än har inga grenar hamnat på bilen eller huset. Längtar efter våren, vi är ju många som gör det, kanske kan vi besvärja fram den?

Och blir det inte vår snart här kan jag alltid glädjas åt Tasha Tudors vackra blommor och fantastiska hus

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snöstorm

  1. bergalott skriver:

    Bra att du skriver – ett livstecken som alltid roar mig. Jag har bara en pannkaka i kylskåpet och inga räkor, så jag tar den naturell. Precis hemkommen efter att ha trotsat oväder och klafshalkigt vitt material på underlaget för både fötter och bil, för att jag blev lite oxtokig av skitvädret. Bamse tyckte likadant så vi tog oss till bolaget och inhandlade lite vin som tröst. Sånt där sött – lite starkare än cider förstås. Nu har jag glaset bredvid mig och ser fram emot en kall pannkaka, sen ska jag börja städa lådor och tomma skåp. 😀 Puss och Kram

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Slår vad om att mina var godare, men kalla pannkakor funkar också för mig när inte annat gives. Och vin har jag med på bordet, en liten skvätt vitt sedan igår och ett glas rött. Puss och kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s