Fredag

11 mars 2021 – busväder, tycker synd om alla som ”måste” vara ute i det här. Jag slipper. Har dragit fram soptunnorna, men kom på att det nog är nästa fredag det är tömning. De får stå där de står.

Fåglarna har fortfarande mat, även om har svårt att landa på fröautomaten. De blåser bort. Och det visst fröna gjort också, en närmare titt visar att där är tomt. Får vara tomt. Skitväder. Nåja, jag har tänt mina nio ljus på köksbordet, lågorna fladdrar i draget från fönstret, men jag är varm. Raggsockor, långkalsonger och undertröja, tjock kofta, poncho. Och när jag småningom sätter mig i fåtöljen här i köket har jag fårskinn bakom ryggen och över knäna. Tack Ingwor och dina släktingar där i Dalarna. Och fåren förstås, som släppte till sin fäll.

Om en stund ska jag äta mina gratinerade räkcrèpes. Sedan ska jag väl diska, men annars inget nödvändigt görande. Får bara inte gå till sängs alltför tidigt, då vaknar jag också alltför tidigt.

Fönsterrutorna är blöta, som av regn. Kanske är det regn nu, nyss var det snö. Temperaturen är noll, så snö blir kanske regn direkt. Det blåser lika kraftigt som tidigare, hoppas strömmen håller här på gården. Det är länge sedan det var strömavbrott.

Har nu ätit, inte två men tre, crèpes. Gott, och mättande. Disken får vänta en stund, men eftersom jag använder blött, urkramat bakpapper i gratängformen, är inte disken betungande. Enbart tallrik, bestick och glas. Ugnen släpper ifrån sig lite eftervärme som behövs idag i ett otätt hus

Lyssnar till Choping Nocturne No 20 in C-sharp minor, och ser samtidigt på fågelfröautomaten utanför fönstret som ser ut att snart dansa rakt in i fönstret. Jag går inte ut. Punkt. Försöker njuta av musiken, men distraheras av naturens kraft.

Och missar syrrans telefonsamtal…

Och på fredagen har vinden lagt sig, det ser halt ut på vägen, nollgradigt, ingen nederbörd. Musen har haft chokladkalas i natt, utan att därför smälla fällan. Nu ska jag bädda, duscha och klä på mig.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s