Elavbrott och annat

13 mars 2021 – lördag. Inte för att det är någon skillnad på dagarna numera. Jo, vädermässigt. Idag är himlen ännu molnig, men ljus skymtar. Och det blåser mindre än igår och i förrgår. Fåglarna äter sina frön som vanligt, musen har jag inte märkt något av. Kanske beroende på att det inte funnits någonting att äta. Fällan får stå omatad.

Vaknar vid sextiden och är ur sängen halv sju. Lite för tidigt, men så blir det när man går och lägger sig vid halv nio. Då hade jag sett alla tillgängliga avsnitt av Scott&Bailey, och Rapport. Det räckte.

Idag behöver jag åka och lämna Bokbörsen-böcker. Under natten har en man beställt ”Den vackra Wilhelmine” av Ernst von Salomon. Mina hyllor innehåller definitivt diverse genrer. De senaste dagarna har jag sålt tre Hemingway och Stendhal, plus ovanstående.

Nu har jag ätit min gröt med äppelmos, jag får se till att inte beskåda gröten alltför ingående medan jag äter. Havregrynsgröt är i mina ögon inte tilltalande. Har bröd i frysen som får ligga där länge, eftersom jag inte äter annat än hårt bröd någon gång numera. Ser fram emot att få ordning på gallan. Inte enbart för att jag kanske kan äta en smörgås och ett ägg till frukost. Mest för att slippa den här dagliga osäkerheten, ”ska jag få ont och bli illamående eller inte”.

England, USA och Indien håller inne det vaccin som finns i respektive land. Sverige sägs därmed få 3 miljoner färre vaccindoser än avtalat, och vaccineringarna lär dra ut på tiden. EU tycks inte kunna påverka, och smittan ökar till exempel i Stockholm. Jag oroar mig för de mina. Yngste sonen byter tunnelbanevagn på hemvägen från jobbet, igår flera gånger, eftersom det var för många människor i vagnarna. Hans morgnar är så tidiga att det fungerar, men hemresorna är värre. Munskydd har han, men avståndet är svårt att hålla.

Solen bryter igenom molnen när klockan närmar sig nio på förmiddagen. Dags för en fika, i stället för mitt kalla te.

Åker till Norrtälje med böcker, handlar lite mjöl och färsk jäst – ska kanske baka… Halv två pajar min router, den reagerar över huvud taget inte, mitt i av syrrorna rekommenderade McLeod´s daughters.

Så här sitter jag nu, med en oanvänd router som jag inte har lyckats ansluta till, och en uppenbarligen död, annan router. Kul lördag. Den oanvända har tittat på mig varje dag, och jag har inte iddats (!) ta itu med den igen. Ska jag behöva inhandla ännu en router? Hur ska det i så fall gå till, utan internet? För att aktivera en router behöver du ha tillgång till internet. Moment 22.

Just nu dör även ett av batterierna i mina hörapparater. Tekniskt lockdown? Jag får väl försöka stå ut utan australiensiska döttrar, internet, mejl, swish, FB, blogg – en hel helg. Skriva kan jag ju utan internet. Läsa olästa eller omläsbara böcker också. Baka kanske, möjligen i morgon. Idag har jag inte tillräckligt med energi kvar. Det blir crèpes till middag idag också, om någon undrar.

Konstaterar långt om länge (tre kvart eller så) att det faktiskt handlar om elavbrott. Lampan på mitt köksbord tänds inte. Förhoppningsvis kan jag därmed ställa undan den oinstallerade routern igen. Till nästa gång. Min gamla hoptejpade router kanske fungerar fortfarande, om bara elektriciteten gör det. Men varför avbrott idag, när det inte blåser – häromdagen hade varit rimligare. Kanske är Vattenfall ute och rensar i nedfallen skog och lyckas ställa till med elavbrott? Bara att vänta. Och får elmänniskorna inte till det blir det kalla crèpes till middag. Och icke-fungerande dator när batteriet blir trött.

Klockan är bara kvart över två. En timme utan ström får mig att inse hur beroende jag/vi är av att infrastrukturen fungerar, som till exempel el. Idag var det en annan sak som inte fungerade. Jag tänkte tanka när jag ändå var i Norrtälje. Men på macken var bilar parkerade, en med dörren öppen så att det inte gick att komma förbi. Övriga verkade vara inne och fika eller äta lunch på macken. Jag vände och åkte därifrån, får hitta en annan mack. Eftersom jag inte längre tankar med Ingo-kort (det var Jans) så kan jag ju tanka var som helst. Jag lär mig.

Kollar med förvaltaren på gården, som svarar prompt: enligt Vattenfall ska avbrottet vara åtgärdat senast 15.30. Det kan jag leva med, tack Örjan.

!4.30 var strömmen tillbaka. Tack Vattenfall.

Söndagsförmiddagen ägnades åt att igen försöka konfigurera den aldrig använda routern. Lyckades inte begripa mig på ”Quick guide” den här gången heller. Den och datorn får följa med in till Norrtälje där jag tror att det finns en butik som kanske kan hjälpa mig.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s