En andvåg

Söndag 14 mars 2021 – ingen sol precis, men inte heller regn eller snö. Fyra-fem grader varmt, ingen vind som drar i träden jag ser från köksfönstret. Vägen utanför huset är blöt och blank, men inte hal idag.

När andmataren kommer på sin fyrhjuling drar alla änder i ån som en enda sammanhängande våg upp på stranden. Det ser roligt ut, och de vet definitivt att det där motorljudet betyder mat. Musen i huset har inte fått någon mat, fällan får vara laddad och tom tills vidare. Fåglarna däremot ska få påfyllning av solrosfrön om en stund. Frukostgröten åt jag redan klockan sju.

Nu kan jag se snödropparna i rabatten igen, fem stycken magra små.

Mina axlar besvärar mig om nätterna. Borde kanske kolla om det är artros där också, som i den utbytta höften.

Fåglarna verkar inte vara hungriga idag, de kanske har annat för sig – eller så har de hittat ett pålitligare matställe annanstans.

Har varit ute en stund och plockat kvistar och mindre grenar runt huset. Städat lite i källaren, flyttat undan flyttkartonger, dragit fram gräsklipparen som sonen ska hämta vid tillfälle, ställt två stolar längre in, samlat ihop den jättelånga skarvsladden i en back. Nu kommer jag fram därnere. Kattbur och åtminstone två (såg inte så noga efter) kattlådor kan tolkas som att jag möjligen aspirerar på katt längre fram i livet. Gillar att ha en katt i huset, gärna en som dessutom åtminstone skrämmer bort möss.

Har paketerat två Bokbörsen-böcker idag. Transparence av Brögger och Sarum  på engelska, av Rutherfurd. Lyckas aldrig hitta rätt ”ö” för danska namn, men har kollat Sarums författare, han stavar faktiskt sitt namn så.

Söndagen är nu söndagskväll, om en stund Rapport och sedan lite läsning före sängen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s