Morfars stol

Onsdag 17 mars 2021 – illaluktande lärdom så här direkt på morgonen: sätt aldrig på datorn och frukostgröten samtidigt. Det var inte datorn som luktade. Som tur är har jag en fantastisk grötkastrull, det vidbrända gick lätt att diska bort. Så var det bara att börja på ny kula (varifrån kommer det märkliga uttrycket, någon som vet?).

Det har snöat lite, möjligen haglat, under natten. Temperatur runt noll. Kallt i köket, fläkten får stå på en stund. Snöar just nu ser jag när jag tittar ut. Men mycket lite.

Än har fåglarna frön, men jag har inga att fylla på med.

Ska flytta en byrå från mitt sovrum till gången in till duschrummet. Lådorna går bra, men själva byrån är tung och ska fram där det egentligen är för trångt… Nåja, jag brukar fixa sådant, en trasmatta under till exempel och så dra i stället för att lyfta. En timme senare står byrån på rätt plats, jag har packat linneskåpet fullt, och byrån med. Det gick lättare än jag trodde, morfars stol står nu där byrån stått, och tavlan som jag självsvåldigt förknippar med honom står än så länge på stolen. Väggarna här är besvärliga, hårda och svåra att spika i. Men även det gick till slut, när jag tog en vanlig inte alltför lång spik i stället för tavelkrok. Nu hänger tavlan där den ska. Och jag ser den bland det första jag ser när jag öppnar ögonen om morgnarna. Det är bra.

Klockan är bara halv ett denna onsdag. Jag är nöjd hittills med det jag fått gjort idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s