Resten av fredagen

Fredag 19 mars 2021 – solen kommer och går, liksom snöfallet. Kanske var det hagel det som föll nyss. Och det blåser rejält. Jag lägger ännu en Bokbörsen-bok i en postpåse och glömmer som vanligt att lägga i fakturan. Visserligen skickas den per mejl direkt vid beställningen, men det verkar som om en del aldrig kollar sina mejl. Ändå har de ju använt datorn vid beställningen, och har mejladress.

Har bäddat rent och dammsugit sängen och sovrummet, försökte kolla på Ikea om de har Sultan resårbädd och bäddmadrasser, men de verkar ha utgått ur sortimentet. De kanske har andra som passar, vill gärna ha nytt, och rent. Och få hemleverans och hämtning av de gamla…

Nu åker havskräftorna, kokta i lag (de glömde kommatecknet efter kokta) rensade ner i Keldas skärgårdssoppa till middag. Kräftorna var lika trista som kräftstjärtar kokta, i lag, brukar vara. Det borde jag veta. Nu vet jag, hoppas jag kommer ihåg det också.

Vädret idag inbjuder inte till någon promenad. Fortfarande bara en grad ”varmt” och stark vind.

Pratar med ena syrran, hennes planerade operation sista mars flyttas fram till maj… I ett Uppsala som just nu svämmas över av covidsjuka, och oansvariga smittspridare som belastar vården. Har också pratat med grannen på landet, hon och familjen mår fortfarande bra.

Jag har lagt ut de flesta av mina kokböcker på Bokbörsen, några vill jag ha kvar. Det blev bättre plats på bänken framför köksfönstret, ser mindre rörigt ut. Och så har jag tänkt om angående middagsmaten. Färsk pasta med Barillas tomat/basilikasås, extra vitlök och så de där elända havskräftorna, riven parmesan till. Det blev en god middag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s