Måndag-tisdag

Måndag 22 mars, jag var uppe tidigt och på vårdcentralen vid halv nio, för att spola öronen inför audionombesök i morgon. Det gick bra, behöver kanske örondroppar, men kunde inte få recept via sköterskan. När jag ringer blir det klart att jag måste ha en läkartid… Struntar i det, kollar på apotekets receptfria droppar.

Har plockat ordning bland alla loppislådor utanför skrubben. Nu kommer man åtminstone fram emellan dem och ut på altanen, om solen lyser någon dag och det inte blåser. Yngste sonen och hans vän kommer hit långfredag och några dagar fram – måste ju göra huset beboeligt.

Har röjt även i ”Jans rum”, där de ska sova. Utöver två bra sängar så står där idag två stora gamla kistor, en back full med vinylskivor, tre CD-hyllor, en skrivare, plus åtminstone två, kanske tre, loppislådor med böcker och diverse…

Har slängt morsdagsrosen och döda pelargoner i komposten idag. En pelargon överlever ännu, och ska planteras om när jag väl kommit ihåg att skaffa blomjord. Idag kom jag i alla fall ihåg att köpa en ny nagelborste, den gamla såg trött ut när jag väl tittade på den.

Skriver in saker som jag tror kan hamna i feelgood-skrivandet – men lägger dem i fel dokument… Nu har jag tagit bort och klistrat in på förhoppningvis rätt ställe.

Tisdag 23 mars 2021 – audionomen idag. Tre harar skuttade nyss över mitt lilla berg utanför köksfönstret.

Sol, fem grader varmt. Små gröna blad börjar ta sig upp i rabatten. En fluga i fönstret är också ett vårtecken. Jag plottrar, lägger in småsaker på Bokbörsen och Tradera, får en tid för däcksbyte direkt efter påsk, skriver upp att jag måste komma ihåg att gå in på apoteket och hämta de recept galldoktorn skrivit ut, de jag inte tagit ut har kanske med gastroskopin att göra. När den nu kan bli av. Men, när jag pratar med apotekaren blir det allt märkligare att läkaren skrivit ut det han har. Behöver gå tillbaka till ”källan” och fråga vad han håller på med. I morgon.

I kväll har jag till middag ätit det sista av paellan från frysen. Jag har pratat med syster min som inte mår bra just nu, har köpt en ny fotoram till ett foto av mannen min som jag gillar. Och det får man komma hit för att se. Har diskat, dragit ner rullgardinen i sovrummet, satt på elementet i ”Jans rum” åt sonen med sällskap (om en vecka… ), pratat med sonen. Tror att Jans lägenhet nu är såld. Har fått ny tid hos tandläkaren som varit sjukskriven. Besöket hos audionomen var bra, nya hörapparater i båda öronen, sämre hörsel än förra gången. Beredd att betala lite mera än regionen bidrar med om det blir bättre. Får p rova, om det inte känns bra är det bara att ta det lägre priset och de apparater som medges.

I morgon ska jag nog städa, innan solen lockar mig ut på altanen – om det nu blir någon sol. Såg ganska molnigt ut på SVTplay och Rapport. Kanske tvätta också, lakan kan nog hänga ute i morgon. Och räfsa lite i rabatten, åtminstone få bort alla löv som fick ligga där som täcke under vintern. Och så ska jag leta efter den bok som beställts i kväll, Tuchmans Dårskapens…som jag inte hittade när jag letade för en stund sedan.  Mitt system med dubbla rader böcker både här och där skulle få en bibliotekarie att uppgivet stöna.

Det här lilla oväntade underverket gladde mig idag. Nere vid källardörren och vedboden växer en krokus jag inte har planterat. Någonstans ifrån finns den där för att göra mig glad åt naturens under när det behövdes. Hur den kommit dit vet jag inte, det är magert och inte direkt något bra ställe. Men det är varmt och soligt, idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s