Skäms!

24 mars 2021 – onsdag. Blåsigt men sol, och det gick att sitta ett par timmar på altanen. Det är ungefär vad jag gjort idag. Letat efter en beställd bok någon timme, och hittade den i en låda avsedd för böcker till loppis. Jag har inte varit riktigt ordentligt sorterad när jag plockade ihop böckerna i Jans hem. Nu är lägenheten såld, tillträde den 17 maj. Glad att sonen hittade en bra och hederlig mäklare i Sundbyberg på Fastighetsbyrån. Tycker samtidigt att det är sjukt med de priser en bostadsrätt kan betinga nära Stockholm.

Någonstans sitter en familj med en fyraåring och jag hoppas innerligt att de blir lyckliga i mitt och framför allt Jans tidigare hem. Jag är tacksam att jag inte behöver städa där mera, men jag kommer att sakna tvättstugan på gården.

Läser (om) feelgood-böcker för att se vad jag kan härma. Hittar inte mycket, och imponeras av alla detaljer och all research som ligger bakom också den sortens litteratur. Jag ligger i lä, vad gäller miljöbeskrivningar, också.

Middagen idag Skärgårdssoppa med tillagd torskrygg, gott. Nu väntar jag bara på Rapport och sedan blir det sängen. Gäller bara att hitta ett bra läge, har ont i axlarna.

Är så innerligt less på före detta ”toppjuristen” Lambertz, vilket ovärdigt uppträdande av en publicitetshungrig gubbe. Han borde skämmas, men ”känner ingen moralisk skam”. Något omdöme tycks han inte ha ens när han (förmodat) är nykter. Sorglig historia på alla sätt, hoppas någon bistår kvinnan han namngav och lämnade ut i sin ”show” i trädgården därhemma inför media. Vad som är vad lär vi aldrig få veta.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skäms!

  1. De människor som borde känna störst skam tycks ibland sorgligt befriade från detta…Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s