Mats födelsedag

Ägnade morgonen åt att lägga in på Bokbörsen – jultidningar, Se och Vecko-Journalen med kungar och döda arvprinsar och död kung och död statsminister. De hade legat i botten på en kista som stått i Jans källare, kommer från min mammas källare… Har idag sålt en jultidning med konsttryck av en tavla målad av släkting till köparen. Bra, gläder mig att någon kan vara nöjd med ett konsttryck när originalen är för dyra.

Nu är jag av med den pappershögen, i stället för att ligga i en bortglömd kista ligger de nu i min bokhylla, minus den köpta. Den är emballerad och skickad och betald. Inser att jag har svårt att bara kasta saker – nu gjorde jag inte det. Är nöjd.

Solen fick mig ut på altanen ett par timmar, med solskydd, keps och solglasögon. Nu åter inomhus. Köpte två buketter med aningen dyrare tulpaner idag. Ska bli kul att se om de håller aningen längre än billigare också.

Så har jag handlat vad jag tror behövs för sonens och hans väns besök här. De gillar god mat, och det ska de få. Kallrökt lax, entrecôte, ägg och sill, kanske helgskinka. Tänker också försöka mig på en mandelkaka, mallorkinskt recept, har köpt mandelmjöl. Det blir nog bra. Läsk står i mitt skafferi, vin i kyl och på diskbänken. Vill de ha annat att dricka får de ta med sig, liksom påskgodis. Jag tänker avstå från äggen, annars testar jag att äta som de. Kanske en Jansson också…

I morgon, fredag, är det Mats födelsedag. Samtidigt som morfar dog i Avesta föddes Mats på Allmänna BB i Stockholm. Mats fyller år i morgon, det spelar ingen roll att han är död. Han fattas mig, han fattas sin dotter, sina bröder. Andra som jag inte känner kanske också tänker på honom ibland. Hans pappa är också död idag, och slipper sörja längre. Vi andra fortsätter. Hans dotter kommer på besök på lördag.

Fredagsmorgonen är ännu grå och blåsig. Drygt tre grader varmt. Ont i axlarna, vill inte börja dagen med smärtstillande. Och gallan protesterar idag mot gröten, lär märka hur det går… Bädda, dammsuga lite, köra en tvättmaskin – kanske kan jag distrahera mig.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Mats födelsedag

 1. bergalott skriver:

  Födelsedagarna kommer vi ihåg. De sitter som gjutna när det gäller barnen. ❤
  Men… vad 17 har du i axlarna? Gallan kan du bli av med men kolla upp om du har artros i axlarna. Det räcker med en röntgen. (det kanske du redan har gjort?)
  Kram. 🙂

  Gilla

 2. Per Fällman skriver:

  Han saknas oss alla. Även hans far saknas oss. Mycket kärlek och tankar till dig och dina.😘❤️

  Gillad av 1 person

 3. Karin skriver:

  Födelsedagarna är viktiga för dem som lämnat oss och för oss som finns kvar, såklart. Mina föräldrars, min Martins… Jag ser alltid till att minnas på något sätt för då är de ändå med, fortfarande.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Så är det, framför allt minns jag alltid Mats födelsedag, Ulfs och numera också Jans. Föräldrarna lite mera sporadiskt, den känns längre bort. Men alla som dött och inte längre lever – och som jag har känt och ibland älskat – finns alltid med mig. I okänd form.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s