Trött igår

Söndag, 28 mars 2021 – himlen är grå, och det blåser, runt fyra grader varmt.

Igår lagade jag och sondottern lammstek, länge på låg temperatur och fullspäckad med vitlök. Både färsk och torkad timjan, svartpeppar och flingsalt. Potatisklyftor i ugn därtill, liksom sallad och champinjoner stekta med lite lök. Det var gott och vi blev mätta. Vi pratade om allt vi nog inte pratat om tidigare, var lite ledsna emellanåt och annars glada, hon tittade på gamla bilder och fick några av farfar med sig hem. Plus ett antal kokböcker som tilltalade henne. Jag är så glad att hon ville komma hit, handla och stanna ända till klockan åtta på kvällen. Tror att jag glömde fråga vad jag skulle betala… Du får berätta, Sofia! Jag har festmat för flera dagar.

Idag är energinivån låg. Har försökt pracka på en vän två lätta fina stolar som jag inte har plats för – men det hade inte hon heller. Nu får de hamna i källaren i väntan på loppis som jag tror jag ska åka på i sommar.

Mycket lätt duggregn, vattendropparna hänger som pärlor på grenarna i trädet utanför mitt hus. Fortfarande inte varmare än i morse, drygt fyra grader. Blåsigt.

Det blir lammstek även idag till middag, med övriga rester från igår. Två Bokbörsen-böcker som får vänta till tisdag, då jag ska in till stan och tandläkaren. Kanske ska jag ställa bilen och ta bussen in, det blir billigare än att köra och betala parkering. Jag ska inte vara hos tandläkaren förrän halv två, så jag har gott om tid att bestämma mig.

Har flyttat alla fotografier och album till en av Systembolagets utmärkta kartonger, som man får med hemleverans. Den kartong allt låg i gick sönder för gott när jag lyfte den igår. Bläddrade igenom några kuvert med foton och förstår sondotterns kommentar ”det var mycket naket då” (på 70-talet när alla badade nakna på landet, när foton togs på mig och maken nakna i båten, et cetera). Så var det då, nu har jag plockat bort några av de mest nakna bilderna…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s