Tandläkardag med mera

30 mars 2021 – tandläkarbesök efter lunch. Ser inte fram emot det. Mulet, nio grader varmt och blåsigt.

Sovit oroligt även i natt, men bättre än natten dessförinnan.

Hemma igen, klockan är kvart över fem. Det blev en dryg timme i tandläkarstolen, för att fixa med bron, ta avtryck med mera. Ulrika Molund är en hyvens tandläkare, även om det är jobbigt får hon mig att slappna av. Under dagen har jag också besökt sonens grav med pingstliljor (blomförsäljerskan hävdar att rådjuren inte äter sådana). Tyvärr hade jag inte spade, så krukan står bara där. Hoppas den får stå kvar. Om inte, kanske någon annan behöver den mera än Mats.

Har också lämnat in skor till en ny skomakare från Libanon, i Sundbyberg, rekommenderad av kemtvätten där jag lämnade två vinterjackor för tvätt. Dyrt. Förmodligen blir skomakeriet också dyrt, men nu får mina gamla (lika gamla som jag, och fracken jag köpte på auktion samtidigt) ny ”insida” i stället för den som mössen kalasat på. Och mitt enda eleganta högklackade skor får nya klackar, mina gamla Timberland sys ihop lite här och där. När allt detta var ombesörjt, och Bokbörsen-böcker inlämnade, hittade jag en parkeringsplats i Sundbyberg och tog T-banan in till tandläkaren. Nästa besök är inbokat till 12 april.

I brevlådan låg ett brev från Norrtälje sjukhus – du kan boka tid för vaccinering, telefon si och så, tider dito. När jag ringer får jag beskedet att det inte går att boka på det numret, och får ett annat nummer. Där det (kanske) går att boka tid från och med 6 april. Då jag ska iväg och få av vinterdäcken. Jag hinner nog sitta i telefonkö ett tag dessförinnan. Men varför är det så svårt att få administrationen att fungera?

Har nu en provisorisk tand som må hanteras försiktigt. Middag idag? Varmkorv med bröd utan kanter och stark senap. Påskmaten får ätas medvetet om tänders skörhet. Inga kolor. Nu är jag trött för idag.

Någon, fågel förmodligen, har tappat krokuslökar lite här och där hos mig. Jag är tacksam, hittade en dubbel lila häromsistens, idag fyra till på platser där jag aldrig satt någon krokus.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s