Onsdag – torsdag, Agnes och jag

Onsdag 7 april 2021 – kallt. Solen leker kurragömma även idag, och även idag blåser det. Jag har hängt lite tvätt ute, sådant som är för stort för torkställningen inomhus. Och så har jag lagt in några böcker från landet på Bokbörsen, andra hamnar direkt i loppislådorna. Fikat och ätit upp det sista av mandelkakan.

Bett om offert hos tapetserare här i Norrtälje för att sätta nytt tyg på fotpallen till Pernilla-fåtöljen. Tydligen har jag – förutom att trampa igenom tyget när jag försökte stå på pallen och nå upp till något – också försökt tvätta dynan. Det gick lika illa, den har krympt. Men om pallen får ett nytt underrede kan dynan ligga löst ovanpå.

Jag grunnar på det där feelgood-skrivandet som börjar på distans nästa vecka. Igår googlade jag fakta kring att vistas tre månader på Teneriffa – försökte göra en budget åt Agnes. Tror hon får återuppstå i någon form, kanske där på ön. När pandemin så tillåter. Ett tag hade jag en kvinnlig högstadielärare med en arbetsnarkoman till man och två tonåringar i tankarna, men tröttnade på dem. Får bekanta mig med Agnes igen i stället, jag känner henne ju ganska väl. Och vad gäller Teneriffa får jag konsultera Helen som med sin man varit där många gånger och vet det som är värt att veta.

Översättarmiss, citat från Göran Häggs ”Den nya författarskolan”: ”Ja, läspade den lilla flickan.” Boken har många bottnar, får mig att vilja läsa Selma Lagerlöf mera koncentrerat.

Torsdag 8 april – sol, har suttit på altanen så att kinderna är varma (med solskydd). Handlat, skickat böcker, läst bok, skrivit vidare på Agnes äventyr på Tenerife. Hela tiden behöver jag googla och hämta kunskaper jag inte har på nätet. Bra. Ron miel till exempel, är den söta rom man ofta dricker där efter maten. Agnes är inte så förtjust, däremot gillade hon att äta sex ostron före middagen (efter tapas). Nu försöker hon ratta sin hyrda Opel Corsa till byn där hon avser att tillbringa tre månader (minus någon dag så att hon slipper söka visum). Hon har just hittat dit.

Själv sitter jag i köket härhemma och gläds åt solen och en himmel som åtminstone emellanåt är blå. Frysen ser till att jag får mat idag också, pasta och lätt förstärkt köttfärssås. Börjar känna ett behov att tömma frysen helt, bara för att börja ett nytt liv där också, ungefär som Agnes. Ett liv som åtminstone omfattar att jag skriver vad som finns i de burkar jag stoppar in där. Tvätten torkade snabbt i blåsten, jag hängde bara ett stort underlakan och ett par frottéhanddukar ute. Småtvätten fick stanna inne. Och så har jag per skottkärra forslat vinterdäcken ner till källaren och in. Jag kommer fortfarande både in och ut.

Bild apropå Agnes måltid på Tenerife, tyvärr inte min…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdag – torsdag, Agnes och jag

 1. esmeralda skriver:

  Spännande med Agnes på Teneriffa.

  Gillad av 1 person

 2. Mightysense skriver:

  Så trevligt du skriver, önskar jag kunde skriva lika bra KRAM från Karshamn

  Gillad av 1 person

 3. Karin skriver:

  Kanske Agnes, kanske någon annan, men rätt som det är kommer du att överraskas av att någon sådan person gärna delar med sig av sitt liv och sina tankar. Och då är det bara att hänga med!

  Det där med den läspande Lisbeth känns igen och jag undrade varför. Googlade och hittade min egen blogg, där det i kommentarerna finns en hel del exempel på knasiga översättningar: https://www.karinenglund.com/2012/10/far-jag-lov/ Dödsfälla (Death trap) blir till exempel Dödstrappa. Med mera. Översättarmissen med ”Ja, läspade Lisbeth” ändrades i senare utgåvor av boken; exemplar av Bill den förskräcklige med felet kvar lär ha blivit ett samlarobjekt.

  Gillad av 1 person

 4. Spännande att ha ett projekt på gång och att det går framåt! (: Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s