Tillfreds

Pingstafton. Renbäddad säng, golven i kök och sovrum torkade, tvättmaskinen med lakanen igång. Dammat böcker och bokhyllor… Gläds åt min fina lilla tavla, en gåva från en nyfunnen vän i norr. Den får hänga bredvid Brunius vedbärerska tills den talar om var den vill vara. Väggarna börjar bli fulla.

Jag är tillfreds. Kroppen är min igen, jag har fått tillbaka energin, även om orken är klenare än nyss. Har satt buskkrasse och plocksallad i pallkragen, det ska bli flera blommor. De där fröbomberna jag tänkt göra föll på att jag inte hittade någon lera – fröna får härmed hamna där de kanske kan växa, med lite ny jord här och där.

Syrran mår också bättre, även om hon förmodligen måste göra en operation till. Överläkaren och experten tappade bort den besvärande stenen någonstans i gallgångarna.

Har sorterat ut ett antal blusar som jag ändå aldrig ids stryka och lagt i Human Bridges container på sopstationen. Tyckte det var väldigt fullt, och skulle kunna oroa mig för att säckarna inte tas omhand som de ska. Men kanske handlar det bara om att många gör som jag, städar i garderoberna. Snart åker även ett antal ”normalstora” underlakan ut, jag behöver modell större och allt ryms inte i linneskåpet.

Gästrummet ser fortfarande ut som ett loppislaget, med bokkartonger och diverse plus två stora kistor (syrrornas när vi väl kan hälsa på varandra). Tavlor. Vad ska jag göra med alltihop?

Får musiklänkar från vännen i norr – lyssnar till en av dem, Totta Näslunds Ride, Jonny, ride. Vilken gåva det är att alldeles oväntat träffa på någon som känns som en gammal vän, direkt. Som delar med sig av musik och eget måleri, och som just nu läser min Free Spin. Han gläder mig.

Har hängt tvätten ute, hoppas något hinner blåsa ur innan regnet kommer. Molnen börjar samla ihop sig. Nu är det dags att ta in halvtorr tvätt..

Norrfältsfjärden i Nordingrå

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tillfreds

 1. bergalott skriver:

  Hej du min vän som verkar ha återfunnit lite energi. Jag har tappat min men pratar med kroppen om att den har blivit utsatt för lite väl mycket – ett tag nu. Men… det är ju så roligt de dagar den gör som jag säger. Tavlor skriver du om. Här går inte skrubben igen av de stående travarna. Satte upp några för syns skull men sen var det stopp för annat.
  Vädret lovar inget gott här. 10-dygnsperioden blir det maxtemp på 16-17 grader och jag behöver MEEEER. Blir inte människa förrns det inträffar. Nu ursäktar jag inte ens för potatisen.
  Synd om din syrra. Beklagar verkligen för jag förstår hur hon känner sig, men gläds åt att du börjar komma igång igen.
  Kram och önskar dig en fin Pingsthelg ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram vännen min, ta det lugnt och invänta orken, du har haft mycket den långa senaste tiden

  Gillad av 1 person

 3. Fredrik i EU skriver:

  Roligt att läsa dig… inte själv i form för bloggande än…för mkt i hjärnan och på tapeten. Men det är på gång, känner jag.
  Tänker på dig ganska ofta.

  Gilla

 4. Fint att se ett inlägg igen. KRAM!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s