Nu

Sitter på trappen, altanen i sugga nu när klockan är halv fem. Sol, värme, vinden skys av den öppna ytterdörren. En Dry Martini på trappräcket.

Har just talat med äldste sonen som berättar att det vore fint att ha mig närmare… I morgon träffar han sin yngste bror och sin brorsdotter för arvsskifte. Jag får också min del, den so Jan ville att jag ska ha, så småningom.

Livet är gott. Möjligen är det förgyllt av den halva DM jag druckit. Inga måsar har lämnat spår på bilen, fasanen ropade när jag satt på altanen tills det blev skugga där. Och korna är ute, allt är grönt.

Men sameflaggan är borta från grannhuset, varför? Syrenerna har inte slagit ut än, och inte pionerna heller. Börjar tro att pallkragen med krasse och sallad står för skuggigt?

Fortfarande långkalsonger under linnerballorna. Och sockor plus sockor i ulltofflorna, som behöver bytas ut mot nya. Ingen post i brevlådan – ingen Bokhandlarn som slutade bada.

Tar ut hörapparaterna, åns vattenfall låter för starkt. Gårdens förvaltare far börbi. Som jag har längtat wefter solen. Just nu är den här. Inga moln till höger, och de till vänster ser ut att försvinna. Middag får vänta, sol och blå himmel må tas tillvara.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu

  1. Så fint skrivet! Hoppas att känslan av att livet är gott håller i sig, både med och utan DM:) KRAM!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Tack och kram åter!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s