Cykelpromenad

Lördag 4 september 2021 – cykelpromenad, det vill säga cykling i nerförsbackar och promenad uppför. Tungt att cykla, motvind dessutom. Och taskig balans, på mig. Men jag kom ut, ända bort till vändplatsen och hittade både några kantareller och Karl-Johan längs vägen. Gick bara lite in i skogen, såg för många spår (skit) av vildsvin…

Benen tog mig till altanen när jag ställt ifrån mig cykeln, och jag rensade svampen. Nu inne och förväller. Bra skörd. Trist att jag inte kan dela bilderna till mig själv så att jag kan lägga ut på nätet och skryta lite. Det är mulet till och från. Tretton grader, tänkte ett tag kanske gå ner och ta ett dopp. Får se.

Blir lite förskräckt när inte kroppen vill det jag vill längre. Jag har både dålig balans, dålig ork och taskiga muskler, eller just inga alls. Har suttit alldeles för mycket de senaste åren. Måste ändra på det. När jag klev av cykeln för att gå i uppförsbacken på hemväg, bar mig benen knappt.

Noterar också att jag igår döpte det här dokumentet till ”3 augusti”… Har ändrat.

Och, jo. Det blev ett snabbt och kallt dopp i sjön. Har ingen aning om temperaturen i vattnet.

Nu har jag tagit fram en liten lammfilé och tänker steka den och potatis och lök och blanda med svamp. Det blir gott till middag.

Jag går in och ut i takt med molnens kommande och gående – går moln? Flyttar sig gör de i alla fall. Har tagit in en timjankruka, bör kanske ta in allt som står ute till kvällen. Frost lite längre in i landet (Eskilstuna-trakten) i natt som gick (den också).

Kan kanske illustrera med en gammal svampbild, har ju en del. Men teknikens under är underliga, plötsligt fanns bilden där och jag kan alltså lägga in en färsk bild. Voilà.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Cykelpromenad

  1. midsommarros skriver:

    Bra att träna ens lite, promenera eller cykla, helst varje dag, för musklerna tvinar fort om man inte rör på sig. Fint att du klarade av din cykelpromenad, bra start😊 och fina svampar på köpet👍

    Gillad av 1 person

  2. Vad HÄRLIGT att se dig här igen. KRAM!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s