Igår

Måndag 20 september 2021 – mulet idag också, tvätten får torka inne. Har bytt gardiner i köket och tvättat fönstren på insidan. Kom på att jag kunde använda svärfars gamla käpp som står i hallen till att förlänga fönsterskrapan, fungerade utmärkt. Jag slapp klättra. Rena lakan i dammsugen säng också.

Passade på att klippa håret i Norrtälje när jag ändå skulle lämna en Bokbörsen-bok. Köpte munskydd och besökte biblioteket. Glömde att jag skulle kolla tid för fotvård. Slängde sorterade sopor. Hemkommen har jag just diskat frukostdisken och fikat, samt pratat med födelsedagskusinen i Avesta, som var glad för de blommor jag och syrrorna skickat.

Försöker komma ihåg att använda skärmglasögonen framför datorn. Knepigt att byta hela tiden, eftersom jag inte sitter stilla länge (utom när jag har kunder som vill att jag ska korrekturläsa eller redigera, snabbt). Min senaste uppdragsgivare är perfekt, har redan betalat för jobb som jag levererade igår. Det gillar jag. Och, jag har utrymme för flera uppdrag.

Vildsvin i natt också, ännu närmare mitt hus. Jag är glad att jag har en gammal syrenhäck och ett skraltigt Gunnebo-stängsel mellan mig och det som nu närmast kan kallas åker. Slipper se, och slipper kanske få dem upp på min jämförelsevis lilla gräsmatta. Vore jag gräsmatteägare skulle jag vara ledsen.

Misslyckas med DNs supersvåra sudoku. Två gånger. Googlar och ser att NFT betyder Non Fungible Token – kan vara vad som helst, med en unik krypterad kod, konstiga saker går för miljoner, och jag begriper inte varför. En vän på FB berättade om sonens försök att köpa NFT, men han hann inte… Internet är förunderligt. Skönt att jag slipper förstå allt.

Mäter min rullväska, den verkar kunna gå innanför tillåtna mått på Norwegians flyg, men vem orkar lyfta upp den i utrymmet ovanför sätet? Under sätet går min ryggsäck in såvitt jag begriper. Jag har redan börjat fundera, trots att det är tre månader kvar till resan. Och jag har insett att flygplatsen Teneriffa Söder inte har någonting med södra Teneriffa att göra. Bra, för dit vill jag inte.

Ovädershimmel som mörknar alltmer, samtidigt som solen orkar fram för första gången idag.

Undrar vad Ica gör med exempelvis ostron som de inte lyckats sälja? Idag var en förpackning om tolv ostron nersatt till 149 kr, datum går ut i morgon. Jag vill helst äta ostron som är så färska som möjligt. Det blev ingen affär för min del. Köpte musslor i fiskdisken där för ett par veckor sedan, de var också nersatta i pris, men hade flera dagar kvar. Ändå fick jag slänga hälften (vilket inte gjorde så mycket, jag hade ändå inte orkat äta upp allesammans). Och all dyr färsk fisk – vart tar den vägen om den inte sålts?

För grönsaker och frukt har butiken en back där sådant säljs till lägre pris, när vegetabilierna (ingår frukt i dylika?) börjar vissna. Hittills har det mesta sett alltför trött ut för att locka mig till köp.

Äldste sonen ringde just och var glad åt min planerade resa, ”helt rätt tänkt”. Jag blir varm om hjärtat över att de mina gläder sig åt mina planer, det känns gott att höra. Och bilen kan ställas hos dem när jag är borta, om inte annanstans (hos syrran i Uppsala?). Eller hon kan hämta den hos sonen om hon behöver bil. Att jag blir borta över jul och födelsedag nästa år tycker ingen är ett bekymmer. ”Gör det du vill så länge du kan” var sonens budskap. Och nu kan jag, tack vare Jan (och min relativt friska kropp).

Nu ska jag steka lammentrecôte och ris med ägg och ärtor. Röd paprika till. God middag. Ärtorna utgår, fanns inte i frysen…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s