Böcker…

Onsdag 22 september 2021, tveksam sol bland molnen. Tvättar lakan som behöver hängas utomhus. Har strukit en gardinkappa till nytvättade fönster i köket. Första gången på mycket länge jag drog fram strykbrädan. Mitt behov av att vara välstruken är inte stort numera.

Klockan är snart nio, frukosten äten och disken diskad. Bäddat, vilket är detsamma som att skaka ut påslakanet med täcke och rätta till kuddarna. Inget överkast.

Ännu en Bokbörsen-bok packad och klar för leverans. Idag får jag åka in till Norrtälje.

Här kommer jag ihåg skärmglasögonen.

Morgonens tvätt intagen, torkar efter inomhus.

Middag idag blir gårdagens torsk med äggsås, det som blev över räcker. I morgon pasta carbonara, har vällagrad ost som behöver konsumeras, och strimlad bacon ur frysen. Färsk pasta i kylen. Och vitkålshuvud, dito blomkål – vad trodde jag att jag skulle laga när jag handlade? Kålsoppa eller kålpudding, eller får-i-kål är inte fel (har lamm i frysen), blomkål med typ skinksås går också att äta. Något blir det, men inte idag. Det enda jag skulle handla idag var nagelfilar.

Lånade Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans som jag inte läst. På sidan 84 blir jag less, kusinen Laurence ”är inte klok, han… värjde inte för någonting”.  Plus något tidigare korrekturfel. Trist, nog för att jag inte får lust att läsa vidare. Gillade hennes första böcker, men nu vete sjutton. Ingen redaktör, ingen korrekturläsare på Forum?

Ibland är det besvärligt att läsa böcker som ”vanlig bokkonsument”. Min vana att se korrekturfel, och redigera hänger tyvärr i även när jag nöjesläser. Häromdagen läste jag en bok av den franske författaren Marc Levy, ”PS från Paris” – seg, alltför förutsägbar, ganska tråkig. Talade jag om för en äldre man med rullator som just satt och funderade på om han skulle låna boken på biblioteket. Och den författaren ”är den mest lästa franska författaren i världen” – någonstans slirade han. Min uppfattning, kanske ingen annans.

Jag har boken ”The Paris Library” av Janet Skeslien Charles liggande på köksbordet. Gillar Paris, kanske är den här intressantare. Annars kan jag alltid läsa den tjocka del 2 av Sarah J. Maas böcker, ”Ett hov av dimma och vrede” – fantasy… Har just avslutat del 1, behöver lite paus.

Nog för idag.

Photo by Janko Ferlic on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Böcker…

  1. midsommarros skriver:

    Lakan som torkat ute dofta härligt (även om de denna årstid ännu sedan måste torkas inomhus…)!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s