….väder

Torsdag 23 september 2021, halv nio på morgonen. Nu regnar det ordentligt, behöver kanske inte tvätta fönstren på utsidan. Ljusen på köksbordet får brinna ännu en stund. Brillbyte. Börjar lära mig att det är vilsamt för ögonen med skärmglasögonen.

Yngste sonen berättade igår om en arbetskamrat som stolt berättat att ”visserligen är jag förkyld, men jag går minsann till jobbet ändå”. Den personen är nog inte ensam om sitt oförstånd. På ett äldreboende norröver har åtta gamla avlidit, ”vaccinationsgraden okänd”, förmodligen även bland personalen. Eländigt. Tvinga åtminstone de som jobbar inom äldre- och sjukvård att vara vaccinerade fullt ut, annars inget jobb. Men då rasar väl hela vårdapparaten…

Mina ymnigt blommande röda pelargoner i köksfönstret släpper ett blomblad emellanåt. Och knopparna orkar nog inte slå ut, men än är de vackra. Jag tar bort fula blad så fort jag hinner.

Har tagit fram en fläsklägg ur frysen, i morgon blir det rotmos med tillbehör. Försöker äta upp det som ligger i frysen, och inte fylla på mera, om jag kommer iväg på resa i december.

Idag blir det inget bad, regn och blåst hela dagen. Är antagligen varmare i sjön än på land, avstår ändå. Någon måtta får det vara.

Idag längtar jag efter en brasa eller en vedspis som det går att elda i. Har ingetdera, men långkalsonger och dubbla fleecetröjor, raggsockor på fötterna. Sjutton grader i köket, trots att elementet är på. Vinden är också på, från ”fel” håll.

Jag har mest lust just nu att krypa till sängs – men klockan är bara tre på eftermiddagen… Nattsömnen skulle nog bli mera störd än vanligt.

Middag hamburgare med tomater, lite stekt bacon och ost. Gammalt hamburgerbröd från frysen värmdes, men åts icke. Nu ligger fläskläggen med lök, morötter, svartpeppar och lagerblad i ”slow cookern” och blir klar till i morgon, om jag kommer ihåg att slå om till ”slow” i kväll.

Lite sol bland regnskurar och moln, fortfarande blåsigt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s