Från söndag till måndag

Söndag 26 september 2021 – sol. Men bara 6 grader när klockan är drygt nio. Mår bra idag, tror jag. Havregrynsgröt och kokt ägg till frukost, te och en brödskiva. Har diskat och bäddat och till och med klätt på mig.

Mitt te kallnar. Gårdagens baddräkt hänger på eftertork över den kalla vedspisen. Kanske blir det ett bad i eftermiddag igen.

Har just lärt mig att jag kan betala med mitt bankkort på bussen in till stan på tisdag för tandläkarbesök. Enklare att åka buss, billigare, och utan parkeringsstressen. Får fylla på reskassan på SL-kortet när jag väl är i stan. Vill inte ha flera appar.

Min energi går på lågvarv. Vaknade tre gånger i natt, och varje gång tar det en stund innan jag somnar om. Gick upp till slut vid kvart över sex. Det blir en lång dag.

Har kollat baddräkter på H&M hemsida, hittar ingen i rätt storlek. Har beställt en på Zalando, hoppas den passar… Den jag har duger enbart här i sjön. Där det blev ett eftermiddagsdopp.

Långt om länge blev det också måndag. 27 september 2021. Har tagit ett dopp även idag, i sol och nästan vindstilla sjö. Kallt i natt, bara fem grader i morse, men fjorton mitt på dagen. Och sol. Härligt. Har packat några böcker till Bokbörsen-beställare. I morgon tandläkaren, om halv tolv eller tolv är oklart, olika besked. Bäst att vara där den tidigare tiden.

Nu ska jag klä på mig igen, morgonrocken efter badet har hängt med hit.

Innan jag somnade igår kväll tänkte jag på hur jag nästan varje kväll tar med en tunn (lätt-att-läsa-i-sängen) bok, tänder lampan, brillor på och så lägger jag mig. Efter ett par minuter hamnar boken oläst på nattduksbordet i sällskap med glasögonen, och jag släcker lampan. Ligger och funderar en stund på allt möjligt, är för det mesta både glad och lite ledsen, och somnar till slut.

Har kollat lätta kabinväskor på nätet, Rusta har en till bra pris – men ingen försäljning via hemsidan. Och i de butiker som finns i närheten finns inte den jag hittade… Kanske kan beställas? Ska kolla. Min rullväska väger drygt fyra kg, och sammanlagd vikt får inte överstiga tio kg på Norwegian, jag ska ju ha med mig ryggsäcken också.

Det visar sig att jag måste mejla ”inköpslistan” till mig själv, ta med den till butiken i Norrtälje, och beställa varan där. Undrar vilket digitalt århundrade Rusta befinner sig i?

Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s