Tack för idag, slut för idag

Tisdag 28 september 2021 – tandläkarbesök via buss in till Stockholm, parkering över dagen gratis på Rösa trafikplats. Retur efter tandhygienistens skickliga men otrevliga hantering, tandläkaren nöjde sig med att konstatera att tyvärr behövde nog den där tanden rotfyllas, annars var det bra… Nytt besök 8 oktober.

När jag så fick tillgång till bilen igen for jag in med Bokbörsen-böcker, slängde sopor, handlade ny fluortandkräm på Apoteket (och fick inte den pensionärsrabatt om 5% som en skylt i kassan talade om). Iddes inte kolla. Åkte vidare till biblioteket och lämnade tillbaka en bok, papperet i skrivaren var tyvärr slut så inget kvitto. Nåde dem om de hävdar (igen) att jag inte lämnat tillbaka.

Därefter till Rusta, med mitt mejl till mig själv och den inköpslista som de skulle kunna hantera. Kunde de inte, ”får inte upp någonting” när de försökte hitta den kabinväska jag ville ha. Inte ens någon kommentar om leveransproblem etc. Så mina vänner, glöm Rusta – de har en hemsida, där de talar om var deras produkter inte finns – men man kan inte göra några inköp via hemsidan. Nu struntar jag i Rusta och hittar en annan kabinväska, jag har tid att kolla. Rusta har aldrig varit något favoritställe, nu kommer jag glömma bort att de finns.

Hemma igen gick jag raka vägen ner till sjön (nåja, bytte till baddräkt och morgonrock inne i huset först). Det var perfekt kur för surt humör – nu är jag ganska glad igen och nöjd med min dag. Tacksam att rotfyllningen inte påbörjades idag…

Och glad åt Norrtäljes superba bussar in till och från Stockholm. Går tätt, idag också med chaufför som hälsade ”välkommen” när jag kom upp ur tunnelbanan precis lagom för att kliva och klimat.  

Lätt middag idag efter äpplemuffins och kaffe på Ica, när jag ändå var där. Räkor på pinnar, har glömt vad de heter men de är goda att doppa i Sweet Chili Sauce. Och kanske lite fransk getost efter.

Blåste rejält när jag kom hem. Nere vid badhuset låg sjön i lä, var lugn och fin. På en sten lite långt bort stod en högrest svart fågel, förmodligen en sån där som ingen gillar, skarv. Kan det vara rätt? Fin var den i alla fall, och brydde sig inte om mitt plaskande.

Jag är förundrad över mitt upptäckande av att bada oavsett väder och säsong. Och att jag faktiskt kommer ner i det kalla vattnet, som jag aldrig förr har gillat. Strandbackens simskola i Dalälven skapade mina preferenser för badande. Nu har de plötsligt vänt, begriper inte varför. Men det gäller så mycket annat i mitt liv att jag bara tar emot och är glad när det är glädjande.

Slut för idag, tack för idag.

Photo by elifskies on Pexels.com

That´s not me.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s