Onsdagskväll

Onsdag 29 september 2021 – blåsigt, halvmulet.

Har ägnat mig åt innehållet i skafferiet, gått igenom, slängt (det för gamla bakpulvret dög fint att tvätta ur diskhon med) och lagt i burkar sådant som kan ligga i burkar. Mus-säkert. Insåg att jag har två perkolatorer, och aldrig använder någon av dem. Till loppishögen, den växer.

Borde gå igenom frysarna också. Där finns säkert sådant som jag inte längre vill ha… Men jag ska ha något att göra i morgon också, det får vänta.

Slår upp spansk/svenska (och tvärtom) lexikonet på måfå: polvos de lejia, lutpulver. Användbart? Men när jag kollar vad ostron heter blir det bättre och enklare – ostra. Lammstek – cordero asada. Lexikonet får nog tynga ner mitt bagage när det blir dags.

Det rasar löv från träden runt huset. Jag räfsar inte, ska komma ihåg att ställa in räfsan i källaren, tillsammans med skottkärran. Alla löv får ligga där de ligger, en del blåser annanstans av naturlig vind, några (inte hos mig) blåser ihop via man med blåsapparat, vad den nu kan heta. Men inte idag, idag är vinden alldeles för stark på egen hand.

Har bytt min profilbild på Facebook, tog bilder via datorn (misstänkt suddiga), men valde ändå en. Halva håret upptill kapat, ser lätt vindögd ut – men ändå. Den får duga, det är jag idag. Utan make-up eller filter, sådant hjälper inte stort.

Är nöjd med min dag, skafferistädning, och dito i toalettrummet. Slängde en ask med våtservietter som var väl långt efter ”bäst före”. Bara ett exempel, tänk att det är så skönt att göra sig av med diverse. Antagligen kommer jag att känna detsamma när/om jag ber någon organisation komma hit och hämta allt jag kallar ”loppisgrejor”. Men än får de stå där de står i förhoppning om att jag faktiskt ska komma iväg på någon loppis och sälja något själv, nästa vår blir det kanske flera möjligheter än i år.

Returnerar i morgon baddräkten jag köpte från Zalando. För liten. Om det är mig det är fel på eller deras storleksanvisningar ska jag låta vara osagt. Inser att det nog inte fungerar för mig att köpa baddräkt per internet. I morgon ska jag skicka tillbaka det paketet, och hämta ett annat. En parka som jag hittade på SkiStar. Hoppas jag slipper returnera även den… Och någon kabinväska blev det ju inte hos Rusta, men vännen lånar ut en som hon och maken inte behöver när vi samtidigt åker till Teneriffa. Hon ska ha datorskärm med sig och behöver annan väska, därmed blev en ledig till mig. Vänner.

Inget bad idag, det blåser för mycket från fel håll, badhusrelaterat.

Det är två och en halv månader kvar till avfärd. Och det är roligt att fundera, plocka fram och lägga undan pinaler, allt med resan till Teneriffa som bakgrund. Skafferistädningen idag är ett exempel. Frysarna återstår, jag får äta som bara den om jag ska få dem tomma till december… Och låta bli att handla.

Rastlös. Kokar skalad potatis till potatismos, ur frysen tagen flankstek därtill. Färdiglagad, men inte värmd. Syrran kommer hem igen efter tre veckor i London i morgon, tror jag. Och andra syrran har latinkurs nu i eftermiddag, så henne kan jag inte prata med. Har inte pratat med någon idag, eftersom jag valde att inte svara på samtal från konstiga landsnummer. De blockerade tar ändå några sekunder på sig att försöka ringa. Konstiga saker jag vänjer mig vid.

Tretton grader ute, nitton inne. Tar in tvätten för eftertork. Och diskar efter middagen som var god.

Än gläder mig krassen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s