Les feuilles mortes

Senare onsdagskväll, 29 september 2021.

Byter glasögon. Vem smutsar hela tiden ner mina brillor?

Svart utanför fönstren. Kanske vildsvin både här och där. Jag ser dem inte. Såg däremot att de också finns i Rom, bland soptunnor och platser där det går att hitta något ätbart. Sorgligt med den obalans i naturen som detta är ett exempel på, där djur måste söka sig till människors boende för att hitta mat. Som björnar i Alaska. Eller för all del, duvor och måsar här. Och grävlingar på landet, som välter soptunnan när den står framme för tömning. Vi tror att det är grävlingar, kanske är det räven.

Läste lite i The Paris Library, men gav upp. Den berättar historien dels i ”nutid” och dels i dåtid, en uppdelning som jag inte gillar. Vill hellre ha en sammanhängande berättelse. Retur biblioteket, i morgon när jag ändå ska in till Norrtälje och skicka tillbaka baddräkten. Och inte handla annat än ägg och mjölk.

Torsdag morgon, 30 september 2021

Grått och blåsigt, de fallande löven dansar i vinden på sin väg ner. Dansade gjorde visst många människor igår kväll, när många åter kunde träffas på restaurangerna. Hoppas det nya läget visar sig hålla, så att inte flera smittas igen. Alla som arbetar inom vård och omsorg bör vara vaccinerade, undantag får inte accepteras. Läste om ett flygbolag som avskedar 600 anställda som vägrat vaccinera sig. I flera länder krävs vaccinering för sjukhusjobb. Här verkar det inte spela någon roll om en anställd smittar en gammal och redan sjuk människa på ett äldreboende…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s