Tisdagskväll

Nu är det en sån där kväll igen, svart utanför fönstren, matos i köket efter stekt lax, ingenting som lockar att läsa, ingenting att göra. Kan inte gå och lägga mig när klockan bara är halv sju. Har diskat. Har tänt sänglampan, har försökt vädra. Och jag har fyllt på solrosfrön åt fåglarna. Satt in en bok i bokhyllan efter att ha kollat att jag också lagt in den på Bokbörsen. Ville inte läsa den.

Tandborsten är tagen ur laddaren. Har pratat med yngste sonen som är ledig i morgon. Han vill inte ha besök av morsan då, vi kom överens om att jag kanske kan komma och lämna tillbaka hans böcker nästa onsdag. Då har han möjligen hunnit städa lite…

Nu längtar jag bara tills det blir 14 december och jag får åka iväg till Teneriffa. Berättade för två gamla vänner idag om min resa. Båda lät glada för min skull.

Alla tre var vi överens om att vi numera har svårt att komma ihåg namn på personer, och en av oss var tveksam även till namnen på produkter – riktigt vilka förstod jag nog inte. Den ena gick igenom en hel kartong med brev, skrivna av föräldrarna till varandra genom många år. Och den andra ”lösörade”, gjorde förteckningar över ägodelar och varifrån de kom, både sådana som fortfarande fanns därhemma och sådana som givits bort.

Jag är rätt glad åt att just inte ha något som arvingar kan komma att slåss om, jag kommer aldrig att göra någon sådan förteckning. Ger hellre bort det jag kan nu. Har skrivit på baksidan av mormors stora inramade fotografi (som yngste sonen har) när och var hon föddes och när hon dog. Så mycket mera om hennes liv vet jag inte. De pengar jag har just nu tänker jag leva upp så gott jag kan alldeles själv.

Ena vännen (eller snarare dottern) hade lyckats få tid för en tredje vaccinering mot corona sent i oktober. Jag tror jag ligger lågt med det. Hur göra med ”vanliga influensan” och vaccinering?

Har tänt tavelbelysning och bokhyllelampa i vardagsrummet. Och har förstås lampan över köksbordet tänd. Ljusen också. Just nu står tre sådana där långa vackra ljus i några av stakarna, bredvid Ikea-ljusen som är kortare och grövre. Ser lite roligt ut.

Sju grader ute och sjutton inne. Fleecetröja och sockor på. Någon dag snart får jag ta mig samman och lägga på vintermattan i köket. Ut med trasmattorna, den andra mattan täcker en stor del av golvet, jag inbillar mig att det blir varmare. Såg inga svanar eller gäss på åkrarna idag när jag åkte fram och tillbaka till Norrtälje. De känner väl också att det blir kallare och drar söderut.

Nu har jag sett Sicilien-programmet och en del av kanalfararna från England i svenska vatten. Vet inte varför det räckte att se halva programmet av sjöfararna. Fortsätter en annan dag. Nu bok och sängen.

Photo by Alexandra Holbea on Pexels.com

Somewhere in Sicilia

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s