Ny laptop

Onsdag, 13 oktober, sol. Sopar mängder med löv på altanen, fyller på fågelfrön. Kallt, eller åtminstone kyligt, tre grader när klockan är nio. Vaccinering mot ”vanlig” influensa startar 9 november.

Nu kaffe, efter frukostens te och havregrynsgröt. Jag har börjat gilla gröt, det trodde jag inte för något år sedan. Lyckades inte första försöket med dagens supersvåra sudoku, tar nya tag längre fram på dagen.

Pasta och stekfläsk ur frysen får bli dagens carbonara till middag. Med färsk röd paprika till, riven ost och äggula.

Nu har jag varit till Postnords gula brevlåda en bra bit bort längs vägen. Hade tänkt posta en Bokbörsen-bok i Postnords blå påse. Den gick inte ner i lådan, kom bara halvvägs, inte för att den var så tjock, men den var uppenbarligen för lång… Gick tillbaka hem med påsen, nöjd ändå över att ha fått en promenad i solen. Nu ska jag mejla beställaren om leverans först på fredag.

Har just beställt en ny lättare laptop, rea två tusen kronor lägre pris än annars. En Asus igen, är nöjd med den jag har, men börjar tycka den är för tung. Den här gången blev det en

  ASUS ZenBook 14 UM425IA 14″ FHD   som väger 1,13 kg och har 14 tums skärm. Hoppas det blir bra.   Dessutom har den ASUS Pure – vilket lär innebära att den inte har några förprogrammerade program, så jag hoppas slippa det där säkerhetsprogrammet som är omöjligt att ta bort…

Såg just en liten och brun gärdsmyg utanför sovrumsfönstret, med stjärten rakt upp i vädret. Den har jag aldrig sett här tidigare. Roligt. Det visade sig att det jag trodde var en liten bit rimmat fläsk (till carbonaran) var fläskfile. Nu strimlad, stekt med purjo och röd paprika och torkad Karl Johan, och grädde. Blir bra det med till pastan. Har smakat så jag vet.

Det där med att alltid skriva vad som är vad innan något läggs i frysen. Får bli i nästa frysliv. Nu ska här ätas tomt, och då blir jag ibland överraskad. Hittills inget problem.   Middagen var god och är både äten och diskad.

Har sett Rapport. Skogsägare och myndighetspersoner i sammanhanget är misstänkt korrupta. Raderat mejl – ingen åtgärd? Är inte myndighetspost undantagen radering av berörda? Less – lägger ner för idag. Godkväll.
           

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ny laptop

 1. midsommarros skriver:

  Det är nog ett antal gånger jag också inbillat mig att ”jag nog minns” vad jag stoppat i fryset…. Nu har jag äntligen insett att jag inte gör det, så om jag inte skriver på är det en medveten risk😏 Men din menu lät god i alla fall, även om den blev lite modifierad🌼

  Gilla

 2. Karin skriver:

  Det där med att innehållsdeklarera det man lägger i frysen är en bra idé, men inte alltid genomförbar. Ibland när jag har bråttom och bara MÅSTE komma iväg (t.ex till ett tåg eller som nu senast till Gotlandsbåten) händer det att jag kommer på för sent att jag borde ha slängt soporna. Det hinns ju inte med i det läget, så jag lägger dem i en extra soppåse och stoppar in dem i frysen. Då slipper jag mötas av stanken av gamla sopor när jag kommer hem. Hittills har det gått bra, men jag har fasat för den dag då det händer mig något. Tänk om barnen skulle bli tvungna att ta reda på allt i min lägenhet, inklusive sopor i frysen! Nu har jag informerat dem om denna vana, så de slipper undra över hur det egentligen var ställt med deras mor. I alla fall i det avseendet …

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Underbar smart idé, och du slipper innehållsdeklarera! Kram på dig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s