Vi kom aldrig till Dubrovnik, bok av Kurt Nurmi

Solig måndagsmorgon, kallt, precis lite över noll.

Bäddar, diskar, plockar fram stora räkor ur frysen. Det blir ris och stark sås och räkor till middag.

Idag borde jag ordna lite med min bokföring, vill ha den förberedd tills jag kommer hem igen från Teneriffa. Har inga bokbeställningar, och behöver inte åka in till Norrtälje och handla. Det är ingen brådska med minneskortet, kan köpas över nätet också. När jag kollar nätet finns det för mycket att välja bland, får nog bli butiken inne i Norrtälje i morgon, de är hjälpsamma.

Har alltså tid. Om jag har energi nog är en annan fråga.

Det hade jag uppenbarligen, för nu är alla kvitton och fakturor i ordning, kostnader och intäkter per idag hopräknade, moms hit och dit också färdigräknad. Det har inte varit något lysande år, affärsmässigt. Skönt ändå att vara ganska klar, eftersom siffror bär mig emot. Hoppas mina uppdragsgivare inser att jag kan jobba, även om jag inte är i Sverige efter jul.

Missade dock sonens telefonsamtal, men han ringer nog igen när han kan. Det gjorde han.

Och middagen var god, månen är stor och starkt lysande på den svarta himlen därute. Strax Rapport, och en stund därefter till sängs med en av många goda böcker. Igår läste jag ut Kurt Nurmis bok Vi kom aldrig till Dubrovnik. Texter att läsa och tänka kring, fina minnen och tankar om nutid och framtid. En läsvärd bok, och dessutom i sängvänligt läsformat. Jag har flera sådana.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s