Ostron snart…

Idag är det pappas födelsedag, han fyller 110 år. Han dog när han var 67, men än lever tre av hans fyra döttrar och minns honom.

Solen tar sig upp borta i öster, och lyser som en blåslampa genom altanplanket. Kanske skingras de spridda molnen av sol och vind. Tre grader i morse.

Glömmer hela tiden att byta till skärmglasögonen. Nu har jag gjort det. Förmodligen är det dags att fylla på fågelfrön, men det får vänta en stund. Ljusstakarna på köksbordet väntar också. Alla ljus, utom ett som nu är tänt, har brunnit ner.

Fåglarna har fortfarande frön. Klockan är bara kvart över tio, och jag är rastlös. Vill/vill inte skriva eller läsa. Har diskat och bäddat, mattorna kan behöva skakas och golven torkas av… Klart. Nu fika. Himlen är blå och molnfri, det är sol överallt.

Har försökt begripa vilken mobil jag ska köpa, eftersom jag behöver en ny. Via olika testsidor valde jag till slut en Samsung Galaxy S20 Plus, hyfsat pris på Dustin. När den väl anländer ska jag försöka mig på att föra över kontakter etc…

Helen har just talat om för mig hur jag tar bort böcker från mitt Kindle-bibliotek. Det ska jag ägna mig åt i morgon. Idag räcker inte min energi riktigt till för någonting. Tur jag har kålsoppa till middag väntande i kylen.

Så jag åt min kålsoppa, talade med en vän om vårt årliga ostronätarmöte om några veckor, det blev åter svart utanför fönstren och jag orkar inte titta på Rapport ens. Går till sängs när jag väl diskat.’

De här ostronen åts härhemma, de om några veckor äts på restaurang.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s