Mörker och regn

Torsdag 28 oktober 2021 – den lägenhet jag förmodades hyra i Punta Brava är inte tillgänglig. Hoppas mäklaren hittar något annat åt mig. Bor med Helen och Isaac till att börja med.

Skrivrum om tio minuter, vet inte vad jag ska göra där. Har fixat med nya telefonen och fått in kontakter, och allt annat. Till och med mobilt bank-id och swish. Återstår att sätta i kortet. Mallig att jag kunde.

Skrivrummet blev idag enbart lite prat och så hejdå – vi gör det vi gör på egen hand utan möte igen idag. Ses kanske nästa vecka på Zoom.

Orkar inte riktigt skriva om Jan, sjukdomar och åldrande, död, just nu. Förra veckans skrivrum gjorde mig ledsen. Vill få mig glad på något sätt. Vet bara inte hur, och börjar bli trött på mitt tjat. Visserligen är det snart november, och gamla deprimerande vanor sitter nog fortfarande i, men ändå. Vill inte.

Sätter mig och läser en stund, omloppshyllan på biblioteket gav mig Jenny Colgan´s Sommar på den lilla ön i havet – det är ju möjligt att den är trevlig. (Skrev hon snorkigt, hon som själv inte kan skriva sådana böcker…)

Har ätit pyttipanna med rödbetor och stekt ägg, är så uttråkad att jag inte hittade på något bättre än att äta en mycket för tidig middag. Nu blir det inte mera mat idag. Är fortfarande uttråkad, eller tom, eller utan energi, eller något. Har diskat två blomfat och torkat fönsterbordet i ”gästrummet”. Där blommar fortfarande två röda pelargoner, i sovrummet en rosa och en röd, i köksfönstret står en stor som enbart är grön nu. Det regnar.

Nyser idag, men känner mig inte förkyld.

Så vad hittar Agnes på när hon inte får hyra den där lägenheten på Teneriffa. Hon kan bo hos vännerna inledningsvis, men inte alltför länge. Både de och hon vill ha sin frihet. Kanske kan de tillsammans leta efter boende åt Agnes när de väl är på plats.

Nu har jag lagt gamla telefonen utan sim-kort i en byrålåda. Lyckades hitta verktyget för att öppna kortfacket i nya mobilen (smart fäst på baksidan av emballage i kartongen), förstod efter en stund att det kort jag hade i den gamla var för stort och vågade mig på att bryta loss ett litet kort, sätta i det rätt och få tillbaka korthållaren där den ska vara. Telefonen kände igen kortet utan problem. Nu ska jag ringa ena syrran och förhoppningsvis komma fram. Andra syrran är upptagen av latinstudier.

Det fungerade. Syrran och jag pratade kålpudding, som hon gjort häromdagen efter att ha rådfrågat sin storasyster. Den blev god (Anna Bergenströms recept, med kålen hackad och förvälld, och blandad i köttfärsen tillsammans med lite av kålspadet).

Det mörknar, har ställt soptunnorna för tömning i morgon. Tror det har slutat att regna.

Tittar på Rapport och stänger ner för idag. Nyss ringde ena syrran och kollade om jag hade skaffat ett blått försäkringskasse kort inför resan. Blir glad åt omtanken – det blå kortet skaffade jag redan före sommaren,

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mörker och regn

  1. midsommarros skriver:

    Denna mörka o blöta tid tar nog musten av en, men hoppas du blir piggare sedan i sol o värme o hoppas du hittar trevligt boende där😊 Något trevligt att se framemot👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s