Minnen på väggen

Onsdag halv nio en grå och blåsigt disig morgon. Har regnat i natt. Jag somnade om och drömde om vargar och dumma människor som inte begrep att man inte kunde drälla omkring hur som helst med vargar i närheten.

Tänderna som hanterades igår känns konstiga, men det talade tandläkaren om. Så det är väl som det ska, har inte ont. Väntar på reservdelar, tandkronor och hörapparat. Tur att resten fungerar än så länge. Supersvårt sudoku avklarat. Ljusen på köksbordet brinner.

Har bokat fotvård 25 november i Norrtälje. Och bäddat rent i sängen, tvättmaskinen jobbar.

Det blir paj till middag även idag… Men nu fika. Och prat med yngste sonen vars samtal jag missade igår kväll.

I det stora trädet utanför köksfönstret hänger nu regndroppar i stället för löv. Vackert. Tvätten hänger också, på tork inomhus.

Gläds åt min fina väggalmanacka, som svärdottern gjorde till Jan, men som han aldrig hann se. Varje månad har en bild från landet på Djurö med barn och barnbarn. Hennes omtanke var att han skulle känna igen. Nu är det jag som gör det, ler, minns och skriver in de tider jag har att bevaka. Sänder tacksamma tankar till dig, kära Lotta.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s