Inbäddad i tystnad

Har tagit fram några oetiketterade burkar ur frysen. Ska bli intressant att se vad de innehåller när de tinat, de har nog legat länge. Tror det blir vårrullar till middag idag, enkelt och tillräckligt gott. Tranbärsdryck idag med. Frystömningen går framåt. Mitt halva kålhuvud i kylen väntar på beslut, kålsoppa eller kompostpåse. Tror att en av de framtagna obenämnda burkarna kan innehålla relativt nylig buljong. Då blir det kålsoppa. Annars komposten för alltihop.

Nu är det nästansol bland alla mörka moln, vinden ökar.

Det blev kålsoppa, och då äter jag av den idag. Nu en stunds läsning av boken jag läst en gång, men glömt det mesta. A dangerous desire av Una-Mary Parker. Mina ord får vänta.

Har ätit min soppa. God. Resten till lunch i morgon. Det är svart eftermiddag utanför fönstren. Klockan är snart lite över fem.

Boken är trist. Skrivandet trögt. Lika bra jag diskar. Gör te igen, den här gången via tekannan. Hänger tvätten på syrrans torkställning, i gästrummet.

Tillbaka i köket, som nu är svalt. Drar upp elementet en aning, och tänder mina ljus. Tänker på hur tyst det är i ett hus, på landet, utan trafikbuller, utan andra människor i huset, ingen teve som går. Bara jag som flyttar mig hit och dit. Raggsockor på, till och med mina steg är tysta. Nu kan det ju vara så att här finns andra små ljud som jag inte hör utan mina hörapparater. Än har jag inte sett några spår av möss inomhus, de kan ibland höras i väggarna. Spisfläkten är avstängd, det behöver jag kolla så att jag inte glömmer den på. Kyl och frys tar lite sats emellanåt, men inte så att det stör mig. Jag är inbäddad i tystnad. Vilsamt, ensamt.

Dricker mitt te. Skrivrum i morgon, ska vara med. ”Ska försöka” var på väg, men jag bestämde mig. Det där ”försöka” blir oftast inte mer än så.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s