Arg och less

Trött på dumskallar som inte vaccinerar sig och har alla möjliga och omöjliga skäl att inte göra det. Enda acceptabla orsaken att inte vaccinera sig är medicinska skäl. Och då kan man få läkarintyg, så att man, om man vill, kommer in på sport- och andra evenemang. Less på att äldreboenden inte kräver vaccinationspass av sina anställda. Förbannad över att en vit ung man i USA frikänns från att ha skjutit ihjäl två personer och skadat en i samband med kravallerna i representanthuset (om det nu var där det kravallades). ”Nödvärn.” Om skytten varit svart hade det gått annorlunda – undra på att svarta (och många vita) är arga över domslutet.

Härhemma kostade det en 17-åring åtta års fängelse att döda en polis. Han sägs kunna släppas efter fem år. Lågt pris för en ung polis som inte ens hann få se sitt väntade barn. Samtidigt kan jag inte få mig att tro – som den där lille blåbrune hävdar – att strängare straff skulle göra slut på den sortens brottslighet.

Många fullvaccinerade blir sjuka, utan att bli dödligt sjuka. Om de inte är äldre och har andra sjukdomar. Jag har nu tre coronavaccineringar, och en för säsongsinfluensa. Var dessutom smittad utan symtom för ett år sedan, och har väl antikroppar sedan dess. Vet inte. Kan bara hoppas att det räcker. Och så gnäller folk över att det krävs vaccinpass för att gå på tillställningar med många människor. Skönt att komma bort ett tag. Måste ju inte läsa kvällstidningarna och kolla Facebook varje dag, inte där och inte här. Här gör jag det, och låter det jag läser störa mig.

Över hela Europa demonstreras det mot vaccinpass och vaccineringstvång – ”my body, my choice” – men det är ju inte riktigt så enkelt. Om du smittar någon annan så handlar det inte längre om enbart dig, det handlar förmodligen om många andra. Men det tycks vissa inte begripa, tar till stora ord om integritet, kränkningar av demokratin och annat. Obegripligt. Jag önskar att någon instans eller myndighet kunde tvinga till exempel alla vårdanställda att vara fullvaccinerade och testade. Utan vaccinering, inget jobb. Att anställda smittar gamla och sjuka på äldreboenden är en skandal.

Snart är mina ljus slut, ska jag eller ska jag inte köpa en förpackning till innan jag åker? Mössen brukar gilla att tugga sönder ljus. Jag inser att jag förmodligen inte kan undvika att de hittar saker att tugga på när ingen bor i huset och stör dem. Men jag gör vad jag kan för att hindra dem, lägger det oöppnade mjölpaketet i den stora rostfria brödburken till exempel. Och oöppnad kaffeförpackning med datum långt fram, hamnar i moster röda kakburk med rådjur på. Sätter dock inga fällor, eftersom ingen kan tömma dem, ifall att. Döda möss vill jag inte hitta när jag kommer tillbaka.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Arg och less

  1. bergalott skriver:

    Bra skrivet, du tar orden ur munnen på mig.
    Själv funderar jag just nu på den kinesiska tennisflickan som verkar vara försvunnen. Hur vore det om alla nationer bojkottade OS, vilket i mina ögon skulle vara en förträfflig protest och ingen behöver gå ut på gator och torg och gapa för att bli av med egen frustration. 😉
    Kram ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s