Journalistik och andra fånigheter

Idag tar även Expressen (igår Aftonbladet) upp alla anmälningar apropå vaccinpass. Och mamman till den fotbollsspelande allergiske gossen får stort utrymme igen. Trots att hon borde veta att hon bara behöver skaffa ett läkarintyg på sonens allergi, så kan han fara omkring som han och hon vill bland alla människor. Och förhoppningsvis inte smittas av andra ovaccinerade någonstans.

Visserligen står det sist i artikeln att allergiker inte behöver vaccinpass – men vägrarna och andra extrema människor läser kanske inte så långt? Varför koka soppa på denna spik? För att hela Europa tjafsar om det här?

Min respekt för journalister har länge varit på nergång, nu är den farligt nära brist på respekt. Det hade gått att vinkla de här artiklarna från ett annat håll. Det som handlar om hur svårt det är att få gehör för fakta, och hur lätt känslosamma texter om ”stackars mamma med stackars barn” smäller högre, också om fakta står med liten text efter artikeln (AB) eller längst ner (Expressen).

Och ingen överenskommelse mellan V och S och C, men omröstning i riksdagen på onsdag om Magdalena Andersson. Hon har i alla fall talmannens förtroende. Att vara politiker måste vara utmattande.

En mycket överviktig SD-kommunpolitiker har dömts för sexuellt ofredande i hovrätten – kvinnan han tafsade på tog tillbaka sin anmälan, men ärendet gick ändå vidare. Tingsrätten frikände… En annan aktiv kommunpolitiker från samma parti är häktad misstänkt för styckmord. Detta parti som är mycket högljudda när det gäller att anklaga ”araber, afrikaner med flera personer som inte är födda i Sverige” för allehanda brott, har en del att städa bland sina anhängare.

Jag är otålig. Längtar efter att få åka till Teneriffa. Men än är det tre veckor kvar, eller tjugo dagar om jag räknar rätt. Borde ha en sån där muckarkam, men det har jag inte. Datorn hjälper mig att hålla reda på datum för var dag. Har räknat ut att den där krångliga hälsodeklarationen som krävs för att släppas in i Spanien tidigast kan hämtas hem söndagen den 12 december (48 timmar före avresa). Sen så.

I morgon ska jag frosta av frys nr 2. Bra att gå igenom vad som finns där, och som kan vara kvar, ätas upp eller kastas. Finns nog lite av varje.

Läste på FB om en badande vän som halkade på isig trappa när hon skulle i Vättern. Hon slog i armen rejält, men skyddades av badrock och tjock jacka. Det är lätt hänt, jag är nog tacksam för att jag inte kommer på tanken att bada mera här i sjön, nu när stegen är upptagen. Får bada i Atlanten om några veckor, det lär vara kallt där med.

Solen börjar krypa ner bakom skogen borta i väster. Det är nollgradigt, blir nog en kall natt igen. Jag tänder lampan på köksbordet.

Det där Asus-molnet (extra lagring) jag betalade för förra veckan hittar jag inte. Det finns, men var och hur?

Tjugo i fyra är det mörkt. Jag tänder mina ljus, värmeljusen på vedspisen får vänta till kvällen.

På FB ser jag att ”gammal” numera kan kallas ”åldersrik” – så fånigt. Lika fånigt som ”ålderism”, ett ord som Barbro Westerberg använder. Hon brukar annars vara vettig.

Photo by Oliver Sju00f6stru00f6m on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s