Omröstning, politik och moral…

Tittar in på direktsändningen inför omröstningen och hamnar mitt i Åkessons prat om någon som ”står nära PKK” – vem uppfattade jag inte, han fick applåder… Därefter kom en miljöpartist, en annan än förra gången. Orkar inte lyssna till allas prat. De lär hålla på ett tag till innan det blir dags att rösta.

Läser en stund i stället. Och fikar. Imponerad av alla personer och hur väl de och miljön i övrigt beskrivs i boken The Touch av Colleen McCullough. Vilket jobb och vilken gåva att kunna skriva så.

Just nu intervjuas M-ledaren, och jag stänger av. Magdalena A är statsminister från och med i morgon, hon får ett tufft jobb – jag önskar henne ork. Och stöd i arbetet av V, C och MP. Liberalerna röstade tydligen emot idag. 75 avstod från att rösta, vad har de i riksdagen att göra. Var hör de hemma? I Centern?

Gillar Dadgostar, men glömmer hela tiden hennes förnamn. Nooshi, jag har googlat.

Hoppas Magdalena A orkar glädja sig åt det stöd hon har – och att hon ser de möjligheter som ändå finns för framtida vettiga beslut i svåra frågor. Det är ju inte så att M och SD tycker lika i alla viktiga frågor. L är så små att de väl inte är särskilt viktiga? KD har uttalat sitt stöd för SD kanske tydligare än M. Det lär kunna bli rörigt även på den blåbruna kanten framöver, tio månader kvar till valet. Var C står är fortfarande oklart. Mp är åtminstone tydliga.

Solen lyser på trädens toppar och det före detta stallets tak – på nedgång bortanför skogen i väster. Det ligger lite snö på backen.

Sitter och lyssnar till klockans tickande, och inser efter en stund att jag faktiskt kan ta ur hörapparaterna. Jag behöver inte höra någon prata mera idag, inslagen från riksdagen räcker.

Blir glad varje gång jag ser gräset och pionerna från i somras på min ”skrivbordsbild” på datorn. Tänder några ljus igen. Och läser en stund i vardagsrummet.

Nu gräddstuvad pyttipanna och stekt ägg. Det går att äta, men den där gräddstuvningen i bitar har en tendens att ramla lite ojämnt. Nåja, bara en måltid till så är den maten uppäten.

Värmeljusen i munkpannan lyser borta på vedspisen. Och ett par ljus på köksbordet. Bordslampan är tänd här i köket, och i vardagsrummet tavelbelysning och lampa i fönstret. Ser mjukt och varmt ut. Diskar om en stund.

Nu vet jag vem Åkesson syftade på när han spottade ur sig något i sitt tal – den politiska feministiska vilden Kakabaveh. Den mannen ljuger som en häst travar skulle mamma ha sagt – om vad som helst.

Hoppas det blir starka kvinnor i Magdalenas regering, att den där lille med skägg vad han nu heter inte längre är minister, liksom inte Damberg heller. Och förstås inte Eneroth som väl satt sin sista politiska potatis genom att tafsa på någons rumpa.

Har fått nog av politiker och deras brist på moral, i många avseenden. I de flesta partier, KD inte att förglömma där partiledaren borde ha dragit tillbaka sina försök att köpa ett rackligt hus till för lågt pris. För länge sen. Nu ska den tänkte säljaren demensutredas… Liberalerna banade väl väg för framtida SD-samarbete idag genom att inte rösta på Magdalena Andersson. Hoppas de också därmed ordnade sitt försvinnande som politiskt parti.

Disk. Smöret är slut, tänker inte köpa nytt. Inget hårt bröd heller. Surkål i oöppnad burk håller, liksom rödbetorna, även om burken är öppnad. Saltgurkan äter jag upp, bara några skivor kvar. Lingonsylt håller, liksom plommonmarmeladen och sushi-ingefäran, cumberlandsåsen, senap och ketchup, sweet chili. Det som inte klarar sig till och med mars nästa år följer med mig till sonen på måndagen före avfärd.

Mina ljus tar nog slut innan jag åker, men då får det bli värmeljus i stället, har många såna. Och den där måndagen innan jag åker ska jag ställa undan allt som inte ska stå framme, ljusstakar till exempel. Tänker nog stänga dörren till gästrummet (den enda dörr som går att stänga), så att möss förhoppningsvis inte tar sig in där. Ska hänga in så mycket jag kan av kläder i de få garderober som finns. Alla skor ska ställas undan. Mössens liv i mitt hus ska bli så knapert och så svårt det bara går. Inget ätbart inom räckhåll – och jodå, jag vet av erfarenhet att de äter också sånt som inte är ätbart. Plastkanten på diskmaskinen är ett exempel, tur att jag aldrig haft behov av diskmaskin. Den bara står där. Vet inte vad som händer om jag skulle starta den.

Muspåhälsningen i bilen var nog en engångsföreteelse. Har inte hittat några flera spår, och känner inte heller den där lukten som jag lärt mig betyder ”mus har varit/är här”. Än så länge inte i huset heller.

Äter spanska färska hallon som efterrätt, köpta på Ica. Ser fram emot att snart äta dem i samma land som de odlats. Och eftersom La Caleta är eller åtminstone har varit en så kallad fiskeby, så hoppas jag på alla sorters fisk och skaldjur, ostron och annat gott. Behöver inte äta kött när det finns. Och frukt och bär, grönsaker och sånt som jag hittills inte känner till av vegetabilier. Lokala produkter. Butiken som visas i videon från La Caleta har mängder av läckerheter. Och det lär krogarna också ha, i den mån de är öppna, lågsäsong och corona har kanske stängt de flesta? Det visar sig, då får jag laga mat hemma. Så länge det bara är jag som ska äta går det bra. Om Helen och Isaac också ska äta får Isaac laga den veganska maten. Jag äter den gärna, men kan inte laga den.

21 grader varmt, vind 12 meter i sekunden, fuktigt i luften – La Caleta idag. Om solhatt, håll i den.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Omröstning, politik och moral…

  1. bergalott skriver:

    Å, vad jag förstår din längtan. ❤ ❤ ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s