Jag har ätit min sista hamburgare

Söndag 19 december 2021 – Isaac och jag promenerar bort till en Mercado, handlar frukt, ost, grönsaker. Går lugnt och sakta tillbaka i solen, till baren vid stranden. Idag får ingen simma där, röd flagg och stora, starka vågor. Vi drack varsin kaffe bonbon och gick hem.

Sov inte bra i natt. Har nog ätit min sista hamburgare, jag skyller på den. Var tung i magen som om jag hade sten där, nära de där otrevliga magkänslorna från före galloperationen. Gick så småningom över. Efter klockan ett var jag fortfarande vaken.

Gick upp vid halv nio. Och fick den numera vanliga frukten till frukost, rostat bröd och te. Härligt. Mår bra igen. Nu är klockan halv ett. Helen har sovit och är nu uppe.

Isaac och jag tog en promenad till en Mercado, som var härligt tom på folk. Att se honom välja frukter och grönt är en fröjd. Det blev både taggit kenyan melon, champinjoner, körsbär, bröd med mera. På hemvägen en kopp kaffe bonbon på kaféet längs stranden.

Nu är vi hemma igen, fötter och ben är nöjda. Isaac förbereder lunch i köket. Alltid spännande att se vad han har lagat, och alltid gott.

Kollar på Storytel och sparar några titlar. Det finns så många böcker att jag får väljarångest. Men det blir bra att ta till när jag blir uttråkad och inte kan hitta på något att själv skriva.

Vår promenad i förmiddags var precis vad jag ville ha idag, inget mera (långt) promenerande den här söndagen.

Dörren till köket är stängd, där pågår matlagning. Bara havet som hörs genom öppna fönster.

Fötterna är upplagda på en stol, datorn i knät. Den här datorn är väldigt känslig, om jag råkar lägga handen på diverse ställen på klaviaturen så händer oförutsedda saker.

Kanske ska lägga mig och vila en stund efter maten, och gå ner till ”vår” strand för ett dopp därefter.

Såg en tupp (samma som häromdagen?) idag igen, borta vid boulespelarna. Vacker i glänsande svartblå fjäderskrud.

Idag var det flera spanjorer än turister ute. De ligger och solar också när de inte får bada, hela familjer med barn och gamla.

Isaac lagade en mycket god grön curry, med citrongräs, dito löv, lök, purjo, vitlök, kryddor, kokosmjölk, ostronskivling, champinjoner, tunt skivad morot, så himla gott. Ganska starkt (chilli paste), men inte för starkt. Ris och kikärter till. Pappadum. Efterrätt i vinglas, vaniljglass med den kenyanska taggiga melonen (som inte liknar någon melon jag hittills sett), med gröna kärnor som är mycket ätbara. Ingen stark och påtaglig smak, men vitaminrika. Jag får fantastiska måltider, mitt eget matlagande kommer att verka och smaka ”bland” efter detta.

Klockan är kvart över två, vågorna går fortfarande höga därute. De hörs. Ljuvlig musik.

Nu är jag mätt och belåten, på ett helt annat sätt än efter gårdagens halva hamburgare och frites. Ska inte äta sådant. Och sörjer det inte. Om jag bara kan lära mig alla de här frukterna och hur de ska vara när de är mogna, så kan jag skippa havregrynsgröten också. Kanske ta upp den igen till nästa kalla säsong (om jag inte åker hit igen, beror på kassan).

Tacksam att Jan (och egen pengaförsiktighet) gjort detta möjligt. Sörjer kanske lite över att det är så sent i livet.

Vi åker tillsammans till La Caleta, vet inte när, och I&H stannar över jul. Bra, då kan vi orientera oss tillsammans i byn. Hitta mercados etcetera. Det blir bra.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s