Utflykt till Santa Cruz

29 december 2021

Vaknade halv sju, gick tillbaka till sängen och upp först en timme senare. Frukost med pressad apelsin, skivat äpple, kaki och banan. Behöver inget bröd. Te.

Har kollat FB, tidningar och mejl. Löst sudoku. Idag blir det varmt, 26-27 grader, inga moln. Behöver ta på kepsen när jag går ut.

Åkte buss först till Puerto, bytte där till 102 till Santa Cruz – tog nästan två timmar. Gick lite i stan, men höll mig till Centro de la ciudad, där också bussarna fanns. Hittade äntligen torr vermouth så att jag kan få en Dry Martini. Nästa gång ska jag smuggla med mig en flaska Marezzo – eller checka in bagaget så slipper jag smuggla… Ett riktigt martiniglas också, och den där lilla gröna saken som öppnar burkar med lock. Jag har en stor burk med oliver stående i skåpet, får inte upp locken, mina händer orkar inte.

Som tur är var det disigt, så värmen var uthärdlig. Fick gorma i åt busschauffören vid hållplatsen hemma i La Caleta, så att han stod still medan jag fick med mig min dra-maten och mig själv ut genom dörren. Nu hemma i soffan och pustar ut. Klockan är lite över fem på eftermiddagen, jag åkte kvart i tio. Utflykten tog en dag. Nästa vända ska jag planera lite bättre så att jag hittar dit jag vill komma.

Här satt jag inte idag

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s