Maraton

Fredag 14 januari 2022 – klockan är halv elva, jag har varit uppför backen och handlat, och tagit ner min fortsatt noppriga tröja från torkställningen på taket. Sol, sol och åter sol. Ska strax gå ut. Tvättade håret igår och nu står det åt alla håll – jag är ö h t inte vacker. Men blev nyss glad över ett kärleksfullt mejl från Philippe i Paris, försökte ringa syrran men hon kunde inte ta samtalet… Hoppas hon mår bättre idag, igår var hon vissen. Syster Karin kommenterade min blogg om bl a Gustafs, tyckte det var roligt att läsa – och hon sa ingenting om hur Barbro mådde.

Är nu på min Plaza de san Andres igen, satt i solen en stund, men mäktar inte. Nu lär det alltså ungefärligen vara low tide, och ändå är vågorna så stora och ser så starka ut. Ingen fiskare idag, men en mås som höll uppsikt. Inga katter heller här vad jag ser, men jag hör den där hunden (?) som låter väldigt konstigt, kanske är det en hes duva? Har inga hörapparater i öronen. Nyss föll ett visset stort löv mycket snabbt en bit ner i fikusen – det såg nästan ut som om det var ett djur som klättrade neråt mycket fort. Lövet fastnade på vägen.

En kvinna stannar till vid det öppna fönstret i hus nr 1 och pratar med någon därinne. Händerna är mycket uttrycksfulla, men jag kan inte det språket heller. Ser bara en del av en arm på personen innanför fönstret.

Hemma igen när klockan är tolv, är hungrig – tapasstället var inte öppet, gubbarna stod som vanligt i anslutning till kaféet, jag gick vidare.

Syrran B har skickat meddelande att hon mår bra, det var bara ett ”skrämskott”.

Fika med två skivor av brödet som fortfarande var varmt när jag köpte det i morse, god skinka på. Det blir bra.

”Min börs” ligger för första gången sedan start på minus drygt 3%. Tur att det pengamässigt inte är så oöverstigligt stora summor. Verkar vara varannandags-plus eller minus.

Har ingen stor skrivlust idag, inte för något av mina två projekt – Agnes respektive släktkrönikan. De får vila. Testar uppläsning av ett stycke av texten om Agnes – kul funktion, men den manliga rösten är för hurtig och känslolös, betonar konstigt dessutom. Är nog inget jag kommer att använda ofta. På Mac finns kvinnlig röst, men inte på PC…

Gick ut en vända till, längs havet och hemåt, solen är för varm. Nu är klockan kvart över tre och jag gör en DM, sitter i soffan och har bytt till tights och långärmad nopprig tröja, tagit fram ost och köttbit och vitlökssmör ur kylen – vad ska jag ha till? Paprika, oliver, avocado, tomater, ett par kokta potatisar? Det räcker nog.

I morgon ska jag försöka mig på att använda den färska koriander jag hittade idag, med gurkmeja, kokosmjölk, kyckling (köpte en liten fryst), schalottenlök, ris. Det ska nog gå. Får väl kolla något recept. Inser att jag saknar citrongräs och -blad, grön eller röd currypaste (finns inte här). Kanske blir det ätbart ändå.

Idag 5 900 steg, eller drygt fyra km. ”Maraton”-applåder av stegräknaren.

I ett av de ”gröna” fönstren pratades det livligt idag

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s