Blöt om fötterna

På tapasstället, med datorn vinglig i knät, en kaffe bonbon och ett glas öl på bordet, klockan är halv ett och det är för tidigt att äta något.

Lite väl kyligt i vinden här i skuggan. Tar Lottas sjal om axlarna.

Väldigt lågt vatten idag, nästan inget i de pölar som tidigare i veckan varit fyllda.

Damen vid bordet bredvid mig har orange sandaletter med klack, kan inte vara bekvämt här. Mannen sitter mitt emot, båda är tysta. Hon har guld överallt där hon kan ha det (som syns), han har prydligt grått skägg, och självlysande skosnören i sina nya sneakers. Nu går de. Ett propert par.

En mycket ung mamma (?) med fyra små flickor, den yngsta har nyligen lärt sig gå, den äldsta kanske är sex år. De har varit och handlat, kvinnan håller den lilla i handen och har en tung kasse i den andra handen.

Tre cyklister – en går in och köper varsin cola – de ser mycket smala och vältränade ut i sina åtsittande kläder. Under den ena hjälmen döljer sig ett krulligt blont hår, de andra två behåller hjälmarna på. Inser att den ena är en kvinna med lång fläta ner över ryggen.

Betalar och går hemåt. Upp på taket för att hänga tvätten – strömavbrott. I lägenheten igen, slår om jordfelsbrytaren, går upp igen och sätter på maskinen. Trist, blöt om fötterna blev jag också när jag tog ut en del av tvätten innan jag fattade att strömmen gått.

Nu går maskinen igen. Och om jag skulle vilja så kan jag tända lamporna i lägenheten. Gör mig en kopp kaffe i stället. Med munkar som nästan smakar som mormors, de första färdigköpta som gör det. Tyvärr doppade i glasyr.

Klockan är halv två, jag får bädda om med andra sängkläder än de jag just nu tvättar.

Kollar kvällstidningarna, inte kul. Får mejl från ena syrran, kul. Det blir inget skrivet i mina skrivprojekt. Tydligen vill de – eller jag – vila ett tag. Fötterna mina har gått nära fem tusen steg idag, drygt tre kilometer.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Blöt om fötterna

 1. Fredrik i EU skriver:

  Det låter som en rätt behaglig lördag. Hadecdu själv, som när jag uppdaterade lätt igår kväll på FB inte tycktes fastna. Gav upp. Jag skriver något idag istället.
  När jag läser detta om cyklisterna, drömmer jag mig bort till en varm majhelg med cykelträning inför Vätternrundan i juni, i vackra Uppland. Hoppas det blir av och inte grusas av fåniga baciller!

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Förstod nästan det, Fredrik – hoppas din Vätternrunda blir av, du behöver något att glädjas över! Kram på dig, jag sätter mig just vid frukosten, frukt, bröd, te – gott och vackert.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s