Drive your plow over the bones of the dead

Måndag 24 januari 2022 – tar bussen till Icod de los Vinos och knallar runt lite, handlar på Super Dino (ungefär lika trist som Alteza, längre kö vid köttdisken). Fikar, åker hem efter att ha köpt äppelkaka och någon sorts bulle på konditori nära busstationen. Kliver av två hållplatser för tidigt, med flit, och får en bra promenad tillbaka. 3 400 steg trots bussfärd, drygt två kilometer.

En skärmflygare landar galant på playan nedanför backen när jag går hem. Flera uppe i luften.

Fikar igen hemma och äter äppelkakan som var alldeles för söt – det mesta i kaffebrödsväg är för sött. Klockan är kvart över två. Löste ett supersvårt sudoku i morse före bussen. Middag idag blir det som är kvar sedan igår. Tvättade håret i morse, det behöver klippas. Jag är vildvuxen.

Nu är jag lite trött i kroppen, det känns nästan som om det skulle vara skönt med en siesta. Men jag är övertygad om att jag inte kan sova i kväll, om jag lägger mig en stund nu. Därför låter jag bli. Går ut en sväng till i stället, ner till havet.

Här nu. Lite högre vatten igen, en fiskare står och balanserar på stenarna en bit bort. Jag ser duvornas skuggor när de flyger över klipporna, fort, bort. Agnes och jag lagrar frid och värme just nu, har inte bråttom med någonting. Solen bränner i nacken, höger axel blir mera solbränd än resten.

En stor segelbåt låg för ankar i Garachico-bukten, fick mig att längta ut på havet.

Kvart över fyra är jag hemma igen, totalt blev det nära 6 000 steg idag, drygt 4 kilometer.

Laddar ner Olga Tokarczuk´s Drive your plow over the bones of the dead, Storytel är bra som har även den boken. Läser hellre på engelska när det är möjligt, även om det kanske inte är originalspråk här, författarinnan är polska, åtminstone till att börja med. Fantasyboken Ur blod och aska var lite trist med ett språk som ibland var slarvigt. Behöver inte läsa flera delar av den. Nästa bok blir Westös Tritonus. Vilken fin present det var att få Storytel i tre månader av sonen och hans hustru, innan jag åkte!

Plockar fram grönsakerna från igår, och återstående bläckfiskringar. Bröd och ost får förstärka middagen. Ett glas rödvin kvar i flaskan, det blir bra till. Brödet här är fantastiskt, billigt, segt och smakrikt, som det vi för länge sedan bakade själva hemma. Bröd som bara är gott när det är riktigt färskt, det dör fort. Känns inte alls som butiksbakat i Sverige. Jag har två gånger på rad köpt ”fel” lagrade ost. Den är god, men inte lika god som den jag köpte allra först på Alteza. Nästa gång får jag försöka hitta rätt.

Det som kallas vit ost, och som kan stekas, är jag inte så förtjust i – är det samma som haloumi? Antagligen inte, men det verkar vara en färsk ost, som varken lagrats eller saltats. Om den görs på komjölk eller annan mjölk (får/get) vet jag inte. Smakade också rökt ost hos Helen och Isaac, men kommer inte att leta efter sådan. Inser att det finns många sorters ost i Spanien, och att de kanske inte fördärvat de gamla varumärkena och ostsorterna som i Sverige.

Väderrapporten hävdade att det skulle bli spridda skurar här idag, det har det inte blivit ännu. Molnigare nu än tidigare, och ganska blåsigt. I morgon tycks det bli ännu blåsigare, och regnmarkeringen är kvar.

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s