Flygande

Lördag 29 januari 2022 – disig himmel med sol någonstans. Väderrapporten säger övervägande soligt och 21 grader.  Inget regn. Jag går strax ut och känner efter. Ska bara diska och klä på mig först.

Nere vid havet, det blåser rejält, är disigt och soligt. Bergen bakom mig gömmer sig. Några surfare, ett par som badar. Annars tomt på folk. Inga båtar.

 Solen värmer tillräckligt i blåsten för att jag inte ska frysa.  Har långärmad tröja och sjal i ryggsäcken.

Undrar hur duvflockarna kan ha så mycket energi att de kan flyga som de gör, mest hela tiden och mycket snabbt, många vingslag. Sätter på mig solglasögonen och ser då inte datorskärmen. Det kanske inte gör något. Jag kan skriva och låta det bli konstigt, utan att direkt korrigera. Bara låta fingrarna röra sig över tangenterna. Surfarna ligger och plaskar i vattnet, än har jag inte sett någon av dem fånga en våg, eller låta sig fångas, vilket det nu är som händer.

Ser inga skärmflygare i, kanske är vinden inte rätt.

Lägger ryggsäcken i knät som underlag för datorn. Fungerar – det blir bättre läge för fingrar och armar. Det tog bara en dryg månad av uteskrivande att komma på den saken…

Vågorna idag ser tunga ut, det är nog högvatten ungefär nu.

Märker att jag inte har ro att sitta särskilt länge på ett och samma ställe. Vad är det jag hela tiden har så bråttom till? Nu är en surfare uppe och åker in mot stranden. Avundas dem känslan jag föreställer mig.

När jag går tillbaka hem ska jag försöka komma ihåg att fotografera blomman i ett av ”uterummen” inne i huset. En vit lilja med stora utslagna blommor. Nu vecklar en skärmflygares skärm ut sig högt ovanför berget.  Det ser ut att gå fort. Hur kommer man ner på rätt ställe utan att slå ihjäl sig? Ytterligare en syns svagt i diset. Och en är här nere, ovanför husen, landar på stranden. De blir fler och fler. Ännu en landar snyggt på stranden.

En dubbel espresso och tårtbit på Padules (tapasstället. Den unge grabben med glada ögon känner igen mig vid det här laget, och det gör kvinnan också. Lugnt och stilla än så länge, bara turister som är på kafé så här dags. Drar på mig tröjan, även om solen än så länge når fram över hustaket. Kakan är god, tre sorters chokladfyllning på mörk digestivebotten. Tror jag. Det översta trodde jag var vaniljkräm, är nog vit choklad, men inte störande söt.

De gamla dörrarna i husen här är vackra. Nya, som ser ut att vara av stål, är säkert underhållsfria och kanske säkrare, försöker vara vackra med snirkliga handtag, är det inte.

Nu är skärmflygarna här vid kaféet, fyra stycken, en är kvinna. Skärmarna har de i stora väskor, de ser unga och hippie-ga ut. Flera är på väg att landa på stranden. Jag beställer pulpo i vinäger med sallad att ta med mig hem.

Fotograferar blomman. Och är nu tillbaka i lägenheten. Det är fortfarande både soligt och disigt samtidigt. Klockan är bara kvart över ett. Har tagit ner tvätten. Läser kvällstidningarna (mest rubrikerna), löser ett sudoku, kollar vad ”ordel” är – men bryr mig inte om det nu. Facebook. Skrivandet går på tomgång.

Går ut igen. Totalt 2,5 km idag. 3 500 steg. Läser Pachinko, av Min-Jin Lee, på engelska. Har bara börjat, men den verkar bra. Koreanskt liv i flera generationer, enligt reklamen.

dynorna har tydligen blivit blöta…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s